“Kongre iptal edilmeli” | Güney Gazetesi Mersin

“Kongre iptal edilmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) tanınmış siyasetçilerinden Alptekin Eser, Tarsus ilçe kongresi öncesinde yayınlanan delege listesinde mahalle, telefon numarası, kimlik numarası gibi bilgilerin olmamasını eleştirdi. Eser, yeni kongre listesi olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf paylaşarak “Bu kongre iptal edilmelidir” çağrısında bulundu.

“Kongre iptal edilmeli”


 

ELVAN KONUK

CHP’nin tanınmış isimlerinden Alptekin Eser, yeni delege listesindeki bilgilerde eksiklikler olduğunu iddia ederek kongrenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Eser, Mersin CHP İl Örgütünün dikkatine, CHP Tarsus İlçe Örgütünden Türk siyasi hayatına damga vuracak bir uygulama daha. Bugüne kadar; yani 2023 Yılına kadar CHP İlçe Kongre Delege Listeleri sıra, kimlik numarası, adı, soyadı, cep telefonu, mahalle şeklinde düzenlenirdi. Sadece CHP’de değil bütün siyasi partilerdeki delege listeleri de böyle düzenlenirdi. Sadece siyasi partilerde de değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ndeki seçmen listeleri de böyle düzenlenir. Ama bugün; CHP Tarsus İlçe Örgütü’nün düzenlediği İlçe Kongre Delege Listesinde sıra numarası yok, delegelerin kimlik numaraları yazılmamış, cep telefonları yazılmamış, mahalleleri belirtilmemiş ve mahallelerde ayrılmamış. CHP Tarsus İlçe Başkanlığı kongre delege listesinde karışık kuruşuk bir biçimde, hangi delegenin hangi mahalleden olduğu bile belirtilmeden, delegelerin sadece ve sadece isimleri ve soyadları yazılmış” dedi.

Yetkililere kongrenin iptal edilmesi çağrısında bulunan Eser, “Sayın yetkililer; sayın muktedirler, ne CHP’nin tarihinde, nede Türkiye’ deki hiçbir siyasi partinin tarihinde böyle bir uygulama olmamıştır. Böyle bir uygulamayı yapanlar sadece siyasi ahlak bakımından değil; aynı zamanda siyasi olarak bir suç da işlemektedirler. CHP Mersin İl Örgütü’ nün çok saygıdeğer sayın yetkilileri derhal bu olaya el koymalı ve bu kongre iptal edilmelidir” ifadelerini kullandı.