Şenlik üreticilere umut oldu | Güney Gazetesi Mersin

Şenlik üreticilere umut oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İncir Şenliği’ne katıldı.

Şenlik üreticilere umut oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem Tarsus’a has ürünleri tanıtmak hem de Tarsus’un zenginliğini artırmak için bu yıl ikincisini düzenlendiği İncir Şenliği, üreticilere ve katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyonda, üreticiler ürünlerini tanıtma fırsatı bulurken, katılımcılar da Tarsus’a ait zenginliklerin tadını çıkarttı.

Tarsus ilçesine bağlı Kadelli Mahallesi’nde düzenlenen 2. İncir Şenliği’nde gün boyu süren Köy Bizim Şenlik Bizim, çocuklara oyun ve yüz boyama gibi birbirinden farklı etkinlikler ve ikramlar, şenliğe katılan aileler ve çocuklarına eğlence dolu bir gün yaşattı. Şenlikte stant kuran üretici kadınlar da Büyükşehir sayesinde ürünleri tanıtma ve gelir elde etme imkanı bulurken, katılımcılar ise sevdiklerine hediyeler alma fırsatı yakaladı.

Gerçekleştirilen şenliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer'in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin Tarsus ve Mersin merkeze göre daha serin havada yapılmasının ayrı bir keyif verdiğini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İncir bu bölgenin önemli bir ürünü. İncir deyip geçmeyin. Bütün dinlerin tarihinde incir vardır. Cennet meyvesidir. Kutsal bir meyve gibi. Bu bölgenin muazzam havasından, suyundan, toprağından kaliteli incir üretimi var. Burada ilk seçildiğim dönemlerde bir etkinlik yaptık. Sonrasında araştırdık ve bu bölgeye en uygun çeşidi bulup 2020 yılında 20 mahallemize toplam 12 bin 810 adet incir fidanı desteği verdik. Şimdi bu yediğimiz dörtler siyah inciri o fidanların ürünü. Meyvelerini vermeye başladı” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)