Kongreler aynı güne alındı ortalık karıştı | Güney Gazetesi Mersin

  Kongreler aynı güne alındı ortalık karıştı

CHP Mezitli İlçe Kongresi ile CHP Yenişehir İlçe Kongresinin aynı gün ve saate alınması partide yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Mezitli ve Yenişehir’de delege seçimi sürecinde beyaz listeyi destekleyen bazı milletvekili aday adayları kongrelerin aynı güne alınmasına tepki gösterdi. Sosyal medyada hararetli tartışmalar vardı. Takvime tepki gösteren kimi partililer ve milletvekili aday adayları işi hakarete kadar götürdü.

   Kongreler aynı güne alındı ortalık karıştı


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhuriyet Halk Partisinde kongre süreci devam ediyor. Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus’ta kongreler tamamlandı.

Delege seçimlerinin oldukça çekişmeli geçtiği Mezitli ve Yenişehir’de ise kongreler 3 Eylül Pazar günü yapılacak. İki kritik ilçenin kongresinin aynı güne getirilmesi, delege seçimlerinde beyaz liste etrafında birleşen bazı grupların tepkisini çekti.

2018 seçimlerinde CHP’den Mersin milletvekili adayı olan, son seçimlerde de aday adayı olan ancak listeye alınmayan Av. Nevin Zaimoğlu sosyal medya hesabından önce “Çok üzgünüm partim adına. Yüreğim paramparça” şeklinde paylaşım yaptı.

 

ZAİMOĞLU: VAZGEÇENLERİ YENİDEN KAZANMALIYIZ

 

Zaimoğlu daha sonra, “Bu yazdıklarımı hiç kimse yalan yanlış yerlere çekmesin. Ben partimi çok seviyorum, partim bu ülkenin teminatıdır. Seçim kaybetmiş olabiliriz, ancak bu ülkenin tek teminatı olan Ulu Çınarı yaşatmalıyız... Yeşertmeliyiz...Büyütmeliyiz... Evlatları olan üyelerini yeniden ayağa kaldırmalıyız, küsenlerle barışmalı, üzülenleri, vazgeçenleri yeniden kazanmalıyız... Umutları tekrar büyütmek için, belediyelerimizi yeniden kazanmalıyız...Yeni Belediyeler kazanmalıyız... Ben kazanmak için çalışacağım, ya siz?” ifadeleriyle paylaşım yaptı.

 

SİBEL GAZİ: HİZİPÇİLİK EDENLER NE KAZANIR?

 

2015 seçimlerinde CHP’den Mersin milletvekili adayı olan, 2018 ve 2023 seçimlerinde ise aday adayı olan ancak listeye alınmayan Sibel Gazi de tepkisini “Mezitli ve Yenişehir kongresini aynı gün yapmak nedir? Bu tür hinliklere bile tevessül ettiren hırs hayırlı mıdır? Kucaklayıcı olacağına sürekli ötekileştiren, hizipçilik edenler ne kazanır ki?  Karpuz gibi ikiye böldüğü parti camiasının yarısını. Bu yarıyı kazanmak için elindeki tümü kaybetmiştir aslında” ifadeleriyle paylaşım yaptı.

 

SELİN ATEŞ: ALİ CENGİZ OYUNLARI

 

Partinin genç isimlerinden, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in ekip arkadaşlarından Selin Ateş de  “Merkez ilçelerin seçimini aynı gün yapmak mı? Umarım partimiz bu ali cengiz oyunlarını yapanlardan tez zamanda kurtulur. Haksızlığa susan da haksızlığı yapan kadar suçludur.  Bu arada Yenişehir’e de Mezitli’ye de bembeyaz sayfa açacağız. Kendi çıkarlarını partinin eseni önüne koyanlar değil, vizyonlu çalışan, çalışkan, tabana sahip çıkanlar kazanacak” ifadelerini kullandı.

 

KOÇ: SİYASİ BİR AYAK OYUNU

 

Geçtiğimiz yıllarda Yenişehir ilçe başkanlığına aday olan İnan Koç da “Yenişehir ve Mezitli gibi iki büyük merkez ilçenin ilçe örgüt seçiminin aynı güne alınması siyasi bir ayak oyunundan başka bir şey değildir” ifadelerini paylaştı.