“Kadın sığınma evlerinin güvenliği sağlanacak mı?” | Güney Gazetesi Mersin

“Kadın sığınma evlerinin güvenliği sağlanacak mı?”

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a Mersin’deki kadın sığınma evleriyle ilgili soru önergesi verdi. Koca, “Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sürekli artış gösterdiği ülkemizde kadın sığınma evlerinin güvenliği ile ilgili ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? Adres gizliliği ihlal edilmiş kadın sığınma evlerinin güvenliği için adımlar atılacak mıdır?” diye sordu.

“Kadın sığınma evlerinin güvenliği sağlanacak mı?”


 

ELVAN KONUK

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a soru önergesi verdi. Mimoza Kadın Derneği ziyaretinde Mersin’deki kadınların sorunlarına dair görüş alışverişinde belirten Koca, “Mülteci kadınların kadın sığınma evlerine kabul edilmedikleri, mülteci kadınların ayrı bir kampa götürülmeye zorlandıkları ve bu kampların güvenlikten uzak olduğu, bu durumun da mülteci kadınları fuhuş ve uyuşturucu çetelerine zorladığı, Kadın sığınma evlerine başvuran kadınların bu sığınma evlerine kabul edilmekte zorluklar yaşandığı ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) devrede olmadıkça kadınların sığınma evlerine girişinin mümkün olmadığı belirtilmiştir” dedi.

 Koca, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sürekli artış gösterdiği ülkemizde kadın sığınma evlerinin güvenliği ile ilgili ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? Adres gizliliği ihlal edilmiş kadın sığınma evlerinin güvenliği için adımlar atılacak mıdır?

5393 Sayılı Belediyeler Kanunu'nun 14. maddesinin yarattığı yükümlülüğü yerine getirmeyen belediyelerin bu yükümlülüklerini yerine getirmeleri için hükümetinizin bir politikası var mıdır? Varsa nedir?

Mülteci kadınların yaşadıkları şiddete yönelik politikanızın kadınların ihtiyaçlarını karşılama konusundaki yetersizliğine yönelik ne gibi adımlar atmayı düşünüyorsunuz? Şiddete uğrayan mülteci kadınların can güvenliklerini sağlamak için ne gibi adımlar atmayı planlıyorsunuz?

Kadın sığınma evlerine yerleşme konusunda birçok engelle karşılaşan kadınların bu engellerini ortadan kaldırmak ve kadın sığınma evlerine girişi kolaylaştırmak için düzenlemeler yapmayı düşünüyor musunuz?”