Yeni MİY Bursa maçına çıkamayacak | Güney Gazetesi Mersin

Yeni MİY Bursa maçına çıkamayacak

Yeni MİY Bursa maçına çıkamayacak


HASAN KÜÇÜK

 

Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Basın Sözcüsü Halim Yiğit, Metin Saltık’ın başkanlığı bırakmasının ardından bir hafta geçmesine rağmen takıma talipli çıkmadığını vurguladı. Hafta sonu oynayacakları Bursa maçına çıkamayacaklarını belirten Yiğit, Takım müsabakaya çıkmadığında meydana gelecek olumsuzluklardan endişe duyuyorum” dedi.

Yiğit, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Yeni Mersin İdman Yurdu’nun 2. Lige çıkış süreci ile ilgili bilgi verdi. Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın geçen sezonun bitimiyle beraber, 2.Ligde başarılı bir takım oluşturmak amacıyla başta Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere destek talebinde bulunmalarına rağmen yeterli destek, sahiplenme ve ilgiyi göremediklerini anlatan Yiğit, yalnızlık hissinin de etkisiyle mücadele gücünü yitirip yorulduğu için Kulüp Başkanlığını bırakmaya karar verdiğini söyledi.

 

Gelinen noktaya kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in takıma önceki sezon 200 bin, geçen yıl 3 milyon 400 bin TL maddi destek sağlarken İlçe Belediye Başkanlarından maddi destek bulamadıklarını anlatan Yiğit, “Valimiz Ali Hamza Pehlivan, geçen sezon Loca satışlarına öncülük ederek 2 milyon TL civarı kaynak sağlamıştır. MTSO 100 bin destek vermiştir. 2022-2023 sezonunda yaklaşık 35 milyon TL olan bütçemizin 20 milyon TL’si Başkan Metin Saltık tarafından karşılanmıştır” dedi.

 

“YENİ MİY’E BAŞKAN ARIYORUZ”

 

Bugün 2. Ligde 4-5 noktaya iyi transfer yaparak play-off potasında yer alabilecek bir noktada olduklarını anlatan Yiğit, “Metin Saltık Kulübü bırakmıştır. Bugün borçsuz harçsız tertemiz bir İdman Yurdu’nu Mersin’e hediye etmiştir. Bundan sonraki süreçte Mersin’e sahip çıkılması Sayın Saltık’ın buraya kadar onurla ve gururla, menfaat elde etmeden fedakarlıklarıyla taşıdığı bayrağı daha yukarılara taşıyacak İdman Yurdu sevdalılarının sorumluluk alması ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu basın açıklamasına çıkışımın asıl nedeni Mersin İdman Yurdu’na başkan aramak içindir” diye konuştu.  

 

“ENDİŞE DUYUYORUZ”

 

Takımın hafta sonu deplasmanda oynanacak Bursaspor maçına çıkamayacağını anlatan Yiğit şöyle devam etti: “Takım müsabakaya çıkmadığında meydana gelecek olumsuzluklardan endişe duymaktayım. Vakit, onurumuz, gururumuzun, markamız ve ortak değerimiz Yeni Mersin İdman Yurdumuza artık sahip çıkma vaktidir. Yarın geç olmadan, büyük emeklerle buraya kadar taşınan İdman Yurdu’muza Kent Dinamiklerimizin sahip çıkması kaçınılmazdır. Defalarca bütün belediyelerimizi ziyaret ettik. Destek göremedik. Borcumuz da yok paramız da yok. Maddi sıkıntı nedeniyle Bursa çıkmıyoruz. Hocamız var, futbolcularımız var. 3-4 tane transfer ihtiyacımız var. Sorumluluk alacak birisi çıkıp direksiyonu eline alıp devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

“TRANSFER YASAĞIMIZ YOK”

 

Her hangi bir transfer yasaklarının bulunmadığını ve FIFA’nın Mersin İdman Yurdu’nun borçlarının Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş.’ye sirayet ettiği nedeniyle Saltık’ın Başkanlık görevini bıraktığı iddiasının doğru olmadığını vurgulayan Yiğit, “Spas Delev isimli Mersin İdman Yurdu’nun eski futbolcusunun açtığı dava kulübümüzü ilgilendirmemekte olup bununla ilgili süreci başarıyla yönetmekteyiz” dedi.

 

“HERKES DEMORALİZE”

 

Takım teknik heyet ve personel, taraftar ve kendilerinin bulundukları ortam itibari ile demoralize olduklarını ifade eden Yiğit “Ölü toprağını üzerimizden kısa vadede atacak yürekli insanlara ihtiyaç var. Borcu harcı olmayan tertemiz kulüp olmasına rağmen kimse çıkmıyor” şeklinde konuştu.  

 

 


  Yeni MİY Bursa maçına çıkamayacak