AKP’li emekli böyle isyan etti: Hepimiz ölük(*) vaziyetteyiz! | Güney Gazetesi Mersin

AKP’li emekli böyle isyan etti: Hepimiz ölük(*) vaziyetteyiz!

Mersin’de uzun zamandır AKP üyesi olan, mahalle sorumluluğu gibi görevler üstlenen emekli Reşat Ünel, emeklilerin kan ağladığını belirterek partisine “Ayağınızı denk alın” çağrısı yaptı. Ünel, “Bizler emekliyiz, hepimiz ölük vaziyetteyiz. Eğer Tayyip Erdoğan da sesimizi duymuyorsa oradan çekilsin gitsin” dedi.

AKP’li emekli böyle isyan etti: Hepimiz ölük(*) vaziyetteyiz!


ABİDİN YAĞMUR


Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşayan Reşat Ünel, uzun zamandır AKP içinde yer alan, Çukurova Mahallesi sorumluluğu gibi görevler üstlenen bir isim. Çevresinde “sıkı bir Ak Partili” olarak tanınan Reşat Ünel sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında emeklilerin ve esnafın ekonomik sorunlarına dikkat çekip AKP’ye “ayağınızı denk alın, yerel seçimde çakılırsınız” uyarısı yaptı.

Her gün vakit geçirdiği kahvehanenden canlı yayın açan Ünel, “Arkadaşlar emekli kan ağlıyor. Esnaf kan ağlıyor. Herkes kan ağlıyor. Karşı kahvehaneye bakıyorum, saat 10 oldu daha bir tane müşteri gelmedi. Ben de kendi kahvehanemizdeyim. Benim kahvehanede üç dört kişi var, karşı kahvehane sabahtan beri bomboş bekliyor. O adam ne yiyecek ne içecek.  Emekli kan ağlıyor kardeşim. Neden kan ağlıyor? 7500 lira para. Ne etsin bunlar, nasıl geçinsinler. Zeytinyağı geçen sene 400 liraydı bu sene 800 liraya çıkmış. Kiralar 10 bine, 15 bine çıkmış. Ya 7500 lirayla kira bile ödeyemiyorsun. Bunlar ne yapacak, bu vatandaş ne yapacak? Ekmek parası 15 lira olmuş, yol parası 20 liraya çıkmış. Ya kediler aç kaldı ya. Köpekler aç kaldı ya” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“BU DERDİ ÇÖZMESENİZ YEREL SEÇİMDE YERE ÇAKARLAR SİZİ”

 

Canlı yayın sırasında kahvehanede olan diğer emeklilere ne kadar maaş aldıklarını, geçinip geçinemediklerini soran Ünel, “Bizler emekliyiz, hepimiz ölük vaziyetteyiz. Eğer Tayyip Erdoğan da sesimizi duymuyorsa oradan çekilsin gitsin. Kendi kendimizi biz idare ederiz. Ona göre tedbirli olun. Kardeşim bitmiş, bitmiş bu Türkiye bitmiş. Bak kahveci sabahtan beri kaç lira kazandın? Sıfır. Gelen de içmiş içmiş para vermemiş. Ya nasıl bir Türkiye’deyiz ya. Bu ekonomi bitmiş. Ak Parti sana sesleniyorum, benim parti. Türkiye’nin partisi. Bitmişiz. Bu Türkiye’yi biraz daha düzeltmeye bakın. Bu maaşı bir an evvel çoğaltın.  Ya arkadaşlar azıcık kendinize gelin, ayağınızı denk alın Ak Partililer. Millet bir sana güveniyor sen de gittin mi nasıl yapacağız bilmiyorum ki. Yani ona göre. Bu maaşları 7500’den 2 katı mı yaparsanız, 3 katı mı yaparsınız. Yoksa millet ölecek. Zaten mezarlıklarda da yer yok. Mezarlar 10 bin liraymış. Ölmek bile parayla. Ne diyelim, şimdilik Ak Parti’ye selam diyorum. Bu derdi çözmeseniz yerel seçimde yere çakarlar sizi. Ona göre ayağınızı denk alın. Yine de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

(*)Mersin yöresi ağzında ölü

 

 

 


  AKP’li emekli böyle isyan etti: Hepimiz ölük(*) vaziyetteyiz!