Göçmen kuşların Afrika yolculuğu başladı | Güney Gazetesi Mersin

Göçmen kuşların Afrika yolculuğu başladı

Göç ederken dinlenme ve mola noktası olarak Mersin’i seçen göçmen kuşların Afrika’ya başlayan yolculuğu için, ‘Göçmen Kuşları Uğurlama Etkinliği’ düzenlendi. Doğa Derneği öncülüğünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların da katkılarıyla Melemez’de gerçekleşen etkinlikte göçmen kuşların vedası dürbünlerle izlenirken, kuşların ardından uğurlama geleneği olarak su döküldü. Etkinlik, göç eden kuşların korunmasına yönelik önemli bir farkındalık da oluşturuyor.

Göçmen kuşların Afrika yolculuğu başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, doğa ve çevre farkındalığı için sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Göçmen kuşların Afrika’ya başlayan sonbahar dönemi göç yolculuğu için; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Doğa Derneği, Mersin Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile Vaillant işbirliğinde, ‘Göçmen Kuşları Uğurlama Etkinliği’ düzenlendi.

Coğrafi konumu itibariyle, Avrupa ile Afrika arasındaki kuşlar için en önemli göç ve dinlenme noktası olan Mersin semaları, göçe başlayan kuşlara tanıklık ediyor. Doğa Derneği öncülüğünde yapılan ve geleneksel hale getirilen etkinlik, Melemez’de uygun bir açık alanda gerçekleştirildi. Kuşların gökyüzünde belirmesini bekleyen katılımcılar, göç eden kuşları dürbünlerle izledi. Süzülerek giden leylek sürüsünün arkasından, uğurlama geleneği olarak su döküldü.

 

MERSİN, GÖÇMEN KUŞLARIN MOLA VE DİNLENME NOKTASI

 

Özellikle süzülerek göç eden leylek, küçük akbaba, kartal, şahin, turna gibi kuş türleri, göç esnasında dinlenme ve mola yeri olarak Mersin’i tercih ediyor. Mersin’de dinlenen kuşlar, yeni rotaları olan Afrika için yola koyuluyor. Her yıl gerçekleşen bu yolculuk, doğal denge ve ekosistem için önem arz ediyor. Yapılan uğurlama etkinliği de, göç eden kuşların korunmasına yönelik önemli bir farkındalık oluşturuyor. (Haber Merkezi)