“Türkiye’nin yüzyılı değil <br> Türkiye’nin zam yılı” | Güney Gazetesi Mersin

“Türkiye’nin yüzyılı değil
 Türkiye’nin zam yılı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, AKP iktidarının Türkiye Yüzyılı kavramını eleştirdi. Dinçer, “Sadece 2 ayda enflasyon yüzde 20’lere dayandı. Sabit gelirli vatandaşlarımızın, emeklilerimizin cebinden 2 ayda yüzde 18.58 çalındı, ama bu konu neden yeterince gündeme gelmiyor?” dedi.

“Türkiye’nin yüzyılı değil <br> Türkiye’nin zam yılı”


ELVAN KONUK

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, yüksek enflasyon karşısında artan yoksulluğa dikkat çekti. Dinçer, “Türkiye Yüzyılı mı? Hayır, maalesef Türkiye'nin yüzyılı değil, daha çok zam yılı gibi görünüyor. Hükümet, her gün gündemi değiştirmeye çalışıyor, ancak biz susmayacağız” dedi.

Enflasyon ve yoksulluk gibi konuşulması gereken önemli sorunlar olduğunu vurgulayan Dinçer, yurttaşların açlık sınırı altında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Dinçer, “Sadece 2 ayda enflasyon yüzde 20'lere dayandı. Sabit gelirli vatandaşlarımızın, emeklilerimizin cebinden 2 ayda yüzde 18.58 çalındı, ama bu konu neden yeterince gündeme gelmiyor? Emeklilerimiz ve asgari ücretli vatandaşlarımız, açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorlar. Hükümete soruyorum: Gerçekten enflasyonla mücadele ediliyor mu, yoksa sadece yapıyormuş gibi mi görünüyor? Sabit gelirli vatandaşlarımızın emeği ve alın teri, her geçen gün çalınıyor gibi görünüyor. Bu adaletsizliği durdurmak için bir şeyler yapılması gerekiyor” diye konuştu.