Gümrükçülerin ring endişesi | Güney Gazetesi Mersin

Gümrükçülerin ring endişesi

MIP, limandaki yoğunluğu azaltmak için yeni bir düzenleme yapma yoluna gitti. Buna göre gümrük firmalarının liman içerisine girecek araç sayısı 1’e düşürüldü. Bir ay boyunca uygulanacak bu sistemin ardından ring sistemine geçileceği belirtildi. Yeni düzenleme gümrük işçilerinin endişelenmesine neden oldu. İşçiler bu durumun işlerini yavaşlatacağını ve yoğunluğa çözüm olmayacağını dile getirdi.

Gümrükçülerin ring endişesi


 

ELVAN KONUK

Limanda uygulamaya girecek olan yeni düzenleme gümrük çalışanlarını endişelendirdi. İşçiler Liman A kapısında bir araya gelirken, dernek başkanları ve komite üyeleri gümrükçülerin taleplerini MIP’deki yetkililerle paylaştı. Görüşmelerin ılımlı geçtiği ve düzenleme ile ilgili sürecin devam ettiği öğrenildi.

Araçların içeriye girmemesi durumunda hem işlemlerin uzayacağı hem de firmalarla sorun yaşayacaklarını vurgulayan çalışanlar, “Araç çıkışlarımız oluyor, limanda muayenelerimiz oluyor, transit yüklemelerimiz oluyor. Firmaların en az 4-5 tane aracı var, ona rağmen yetişemiyorlar. Bunun üzerine bir de böyle bir gelişme yaşanınca biz de sıkıntı yaşıyoruz ve bunu dile getirmeye çalışıyoruz. Biz de burada toplandık. Yetkililer yeni düzenleme isteyerek liman yetkilileriyle görüştüler” dedi.

Bir ayın ardından ring sistemine geçilirse limandaki yoğunluğun daha da artacağını vurgulayan gümrükçüler şu ifadeleri kullandı:

“Limanın kendi araçları 10-15 dakikada bir işlem yaptığımız yerlere doğru gidip gelecek.  Bu da bizim işlerimiz açısından imkansız bir şey. Ring sistemi yoğunluğu artıracak. Haddinden fazla yoğunluk var kendilerince böyle bir düzenleme yapıp yoğunluğu azaltacaklarını düşünüyorlar. Sahada çalışan biz olduğumuz için o yoğunluğun nasıl çözülebileceğini biz biliyoruz.”


  Gümrükçülerin ring endişesi