Metro projesi için 1 milyarlık borçlanma talebi | Güney Gazetesi Mersin

Metro projesi için 1 milyarlık borçlanma talebi

Mersin Metrosu için beklenen imza 24 ay sonra geldi.  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer metro projesi için gereken dış kredinin bir kısmına Hazine ve Maliye Bakanlığınca onay verildiğini söyledi. Yarın gerçekleşecek Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Metro Projesi için Başkan Vahap Seçer’e 1 milyar 7 milyon liralık borçlanma yetkisi verilmesi görüşülecek.

Metro projesi için 1 milyarlık borçlanma talebi


ELVAN KONUK


Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı Başkan Vahap Seçer yönetiminde gerçekleştirilecek. Gündem maddeleri arasında Mezitli, Akdeniz Mahallesi, Yaşar Doğu Caddesi ile Akdeniz Caddesi kesişimindeki kavşağa, “Şehit Sedat Gezer kavşağı” isminin verilmesi, 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne 500 bin TL maddi destek verilmesi ve üniversite sınavını kazanan Mersinli öğrencilere öğrenim yardımında bulunulması gibi konular yer alıyor.

Meclisin en önemli gündem maddesi ise Metro Projesi için borçlanma yetkisinin görüşülmesi olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vahap Seçer’e Mersin Metrosu için 1 milyar 7 milyon 357 bin 510 liralık borçlanma yetki verilmesini görüşecek.

İlgili madde ile ilgili belediyenin gündem ilanında şu ifadeler kullanıldı:

“Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı yatırım programında yer alan dış borç miktarına istinaden 1 milyar 7 milyon 357 bin 510-TL tutarında kredi temin edilmesi için, Belediyemiz adına borçlanma her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya kredi taksitlerinin ertelenmesi veya öne çekilmesi ve vadesinin değiştirilmesini talep etmeye, meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya ve eksik işleri tamamlamaya, bu hususlarda düzenlenecek her türlü sözleşmeyi imzalamaya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının yetkilendirilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi”