Depremzede esnafa para cezası | Güney Gazetesi Mersin

Depremzede esnafa para cezası

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca, esnaf ziyaretleri kapsamında Mersin’e gelen ve mısır satarak geçimini sağlamaya çalışan Süleyman Güven isimli yurttaşla karşılaştı. Bir dokunup bin ah işiten Milletvekili Bozan, depremzede esnafa para cezası kesildiğini söyleyerek “Kesilen bu cezayı vicdani bulmuyorum. İlgili Belediye ve Daire Başkanlığına çağrımdır: Bu cezayı iptal edin” dedi.

Depremzede esnafa para cezası


 

ELVAN KONUK

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, depremzede yurttaşa Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tarafından para cezası kesilmesine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bozan, şunları söyledi:

“Esnaf ziyaretlerimiz esnasında karşılaştık Süleyman abiyle. Kendisi yıkıcı 6 Şubat depreminin ardından ailesi ile birlikte Mersin’e gelip yerleşmiş. Evini, bağını kaybetmiş. Şimdi de Mersin sahilinde mısır satarak ayakta durmaya çalışıyor. Yalnız, sohbetimiz esnasında bize “Sizi Allah gönderdi” diyerek gösterdiği ceza tutanağına üzüldük. Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tarafından “Ben depremzedeyim” demesine rağmen kendisine 617 lira ceza kesilmiş. “İstesem 6-7 gün çalışır öderim” diyen Süleyman Güven’e kesilen bu cezayı vicdani bulmuyorum. İlgili Belediye ve Daire Başkanlığına çağrımdır: Bu cezayı iptal edin.”


  Depremzede esnafa para cezası