Tarsus üzgün ve öfkeli | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus üzgün ve öfkeli

Beşiktaş’a son çeyrekte yenilen periler hakemlere tepkili

Tarsus üzgün ve öfkeli


HASAN KÜÇÜK

 

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin (KBSL) ilk maçında ilk 3 periyodu önde kapatmasına rağmen son çeyrekte 10 sayı farkla 88-78 mağlup olan İlkem Yapı Tarsusspor’da büyük üzüntü yaşanıyor.

İlkem Yapı Tarsus Basketbol Baş antrenörü Mustafa Secerlioğlu gazetemize yaptığı açıklamada “Maça çok iyi başladık. İlk periyod 10’a 2’i önde iken skorboard arızası yaşadık. Maça 10-15 dakika ara verildi. Takım soğudu. Konsantremiz bozuldu. Her şeye rağmen devreyi 45-41 önde bitirdik. Üçüncü periyodu 66-65 yine önde tamamladık” dedi.

Maçta enteresan bir istatistik oluştuğunu kaydeden Secerlioğlu şöyle devam etti: “Oyuncumuz  Chastıty’yi 5 faulle oyun dışı bıraktılar. İstatistiklere baktığımda 32’de 23 faul atışı kullanmış Beşiktaş. Beşiktaş’ın 32 faul atışına karşın biz 13 faul atışı kullanmışız. Bu iyi niyetli bir davranış olmamış. Biz bunun arkasına sığınmıyoruz. Beşiktaş kendi seyircisi önünde kendi sahasında bizim normal savunma yapmamıza müsaade etmedi” şeklinde konuştu.

Maçın sonunda ikisi 10 metreden yedikleri 4 üçlüğün maçı kaybetmelerine neden olduğunu söyleyen Secerlioğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Takımımız iyi mücadele etti. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmadık. Beşiktaş gibi bir takım karşısında sonuna kadar mücadele edip hep maçın içinde olmak, gelecek adına ümit verici.”