“Tarlada para etmiyor <br> raflarda ateş pahası” | Güney Gazetesi Mersin

“Tarlada para etmiyor
raflarda ateş pahası”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, ne üretici ne tüketicinin yalnızca aracıların mutlu olduğunu söyledi.

“Tarlada para etmiyor <br> raflarda ateş pahası”


ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Nasıl bir memleketse üreten, emek veren ettiği masrafın karşılığını alamıyor, tüketen bu ürünleri alamıyor ya da almakta zorlanıyor. Bu çarpık düzenden memnun olan kim? Aracılar. Yani herkes aracılara çalışıyor.  Hiçbir kontrol mekanizması yok” dedi.

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hayat pahalılığı karşısında kimsenin hayatından memnun olmadığını vurguladı. Sosyal medya hesabından yüksek enflasyona dikkat çeken Kocamaz, “Sabit gelirli işçi memur emekli aldığı maaşın enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında zam yapıldığı ilk ayda eridiğini söylüyor. Üretici ürettiği ürünün karşılığını alamadığını söylüyor. Mazot gübre ilaç tohum ve yem fiyatları almış başını gitmiş. Buna karşılık ürünler tarlada ya da ağılda iken para etmiyor ama manavda, kasapta, markette ateş pahası. Bu düzen, “Altta kalanın canı çıksın düzeni”. Bu düzen sürdürülebilir değil. Bu düzen böyle gitmez” dedi.

Ülkeyi yönetenlerin ise bu durumu değiştirmek için hiçbir adım atmadığını belirten Kocamaz, yalnızca adım atıyormuş gibi yapıldığını söyledi. Kocamaz, “Bu gidiş gidiş değil. Ortalık Kel Ali’nin bağına dönmüş. Ortalık yangın yeri. Ülkeyi yönetenler hala Millete maval anlatıyor.  Bu şartlarda, bu yanlış gidişe neşter vurmak, çözüm üretmek yerine, millet nasıl olsa bize oy veriyor diyerek, 2024 Mart’ında yapılacak yerel seçimle ilgili hesaplar yapıyor. Bu kadar pişkinliğe de pes doğrusu. Tabi ki bu işi çözmesi gereken milletin ta kendisi. Zira 14 ve 28 Mayıs’ta bunları yaşadı. Verilen tüm vaatler boş çıktı. 2024 Mart’ı için verilecek sözler de boş çıkacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Benden söylemesi” diye konuştu.