Mersin’in 3 puan hasadı başladı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in 3 puan hasadı başladı

Kırmızı Lacivertliler 3 hafta sonra siftah yaptı, galibiyetle tanıştı

Mersin’in 3 puan hasadı başladı


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta oynadığı 3 maçta da berabere kalarak taraftarını üzen Yeni Mersin İdman Yurdu, 4. Hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Serik Belediyespor’u 1-0 yenerek galibiyet hasretine son verdi.  Galibiyet MİY camiasını ve taraftarları sevindirdi. Teknik Direktör Özcan Kızıltan, Güney’e yaptığı açıklamada,  3 haftadır iyi oynamalarına rağmen çok istedikleri 3 puanı alamadıklarını söyledi.

Beraber kaldıkları maçlarda kazanmak isteyen bir takımları olduğu halde galip gelemediklerini anlatan Kızıltan, “Serik maçını artık kazanıp 3 puanı almak istiyorduk. Yeni katılan arkadaşlarımızın da katkısı ile bunu başardık” dedi.

 

“İHTİYACIMIZ OLAN 3 PUANI ALDIK”

Maç öncesi rakiplerini iyi analiz ettiklerini savunmada zaafları olduğunu bilerek maça çıktıklarını belirten Kızıltan, “Karşılaşmaya çok hızlı, tempolu başlayıp önde baskı ile rakibi savunmada hata yapmaya zorlayıp erken gol bulabileceğimizi öngörmüştük. Nitekim daha maçın başında Onur Erdem Beytaş ile çok güzel bir gol bulup öne geçtik. Etkili oyunumuz devam etti. Pozisyonlar bulduk. Fakat bizi rahatlatacak ikinci golü bulamadık. Maçın sonlarına doğru skoru koruma düşüncesi ile değişiklikler yaparak sahadan galip gelerek istediğimiz ve ihtiyacımız olan 3 puanı almasını bildik” şeklinde konuştu.

 

“DAHA ETKİLİ BİR TAKIM OLMAYA BAŞLADIK”

İyi yolda olduklarını ve yeni katılanlarla çok etkili bir takım olmaya başladıklarını vurgulayan Kızıltan, “Her geçen hafta daha iyi oluyoruz. Bu ileriye yönelik umut veriyor. Bizim adımıza sevindirici. Taraftarımızın da bu hafta maça gelmeleri desteklemeleri de performansımıza çok olumlu etkisi oldu. Yeni yöneticilerimizin antrenmanlarımıza ve maça gelmeleri bizi motive eden güzel şeylerdi. Hep birlikte inşallah daha başarılı daha güzel şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

“FORMA ARTIK DAHA PAHALI”

Yenilerle güçlendirdikleri kadrolarındaki her oyuncunun kendileri için değerli olduğuna dikkat çeken Kızıltan şunları söyledi: Sezon içinde kendi performansları, durumlarına rakibe göre hepsini kullanmayı düşünüyoruz. Artık daha alternatifli bir kadromuz var. Bundan sonra forma daha pahalı olmaya başladı. Onlarda o rekabet içinde var güçleri ile antrenmanlarda maçlarda gerekeni yapmaya çalışıyorlar. Buda bizim gücümüzü daha da arttırıyor. Şu anda çok iyi işler yapabilecek bir kadromuz var. İlerleyen haftalarda bunu daha net göreceğiz.”