Yaş almış kadınlar bu etkinlikte buluşuyor | Güney Gazetesi Mersin

Yaş almış kadınlar bu etkinlikte buluşuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin, 80 yaş üzeri kadınların evde izole bir yaşam sürmesini engellemenin yanı sıra, ruhsal ve fiziksel olarak da kendilerini daha iyi hissetmesi için başlattığı ‘80’ler Buluşması’, her hafta daha fazla insana ulaşıyor.

Yaş almış kadınlar bu etkinlikte buluşuyor


Her Çarşamba ‘Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘80’ler Buluşması’na katılan kadınlar; daha hayat dolu, daha dinç ve daha mutlu hissediyorlar. Mahalle muhtarları aracılığıyla duyurulan ve yaşadıkları mahalleden servis hizmetiyle getirilen kadınlar, etkinliğin olduğu günü iple çekiyor. Bocce, satranç, jungle gibi oyunların; taş ve mandala boyama gibi sanatsal aktivitelerin, bileklik yapımı gibi birçok el işi etkinliklerinin yer aldığı ‘80’ler Buluşması’ Mersinli kadınların güzel, kaliteli ve mutlu zaman geçirmesini sağlıyor. Etkinlik sayesinde kadınlar evde kapalı kalmak yerine, sahil havası alarak ve yeni arkadaşlıklar edinerek kendilerine sosyal hayatta yer buluyor. Bu sayede her hafta farklı organizasyonlar için bir araya gelen kadınlar bol bol moral depolayıp, ruh sağlıklarını da şifalandırıp birbirine destek oluyor.

SAHİL: “SOSYAL HAYATA KATILIP, BİRBİRLERİYLE ETKİLEŞİME GİRMELERİNİ SAĞLIYORUZ”

 

80 yaş üstü kadınların evlerinde kapalı kaldığını ve çok fazla sosyal hayata katılamadıklarını kaydeden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, bu yüzden onlara içerisinde çeşitli aktiviteler olan 80’ler etkinliğini düzenlediklerini belirterek, “Servis hizmeti de sağlıyoruz. Hem fiziksel hem motor becerilerini geliştirecek, hafızalarına iyi gelecek etkinlikler düzenliyoruz. Satranç oynatıyoruz, birlikte jenga oynuyoruz, taş boyama ve mandala etkinliği yapıyoruz. Bocce gibi sporlarımız var. Hem fiziksel, hem zihinsel sağlıkları için, hem de sosyal hayata katılıp, birbirleriyle etkileşime girmeleri için bu etkinliği düzenliyoruz. Yaklaşık 6 aydır devam ettiğimiz bir etkinlik. Bundan sonra her Çarşamba bu etkinliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“GENÇLEŞTİKLERİNİ, DAHA İYİ VE DAHA SAĞLIKLI OLDUKLARINI SÖYLÜYORLAR”

 

Etkinlikle ilgili memnuniyet oranının çok yüksek olduğunu, yaş almış vatandaşların hayata daha pozitif ve mutlu baktığını belirten Sahil, “Yaşından ötürü hayata küsen ve bu konuda üzülen yaşlı bireylerle çok karşılaştık ve onlarda konuşma, paylaşma ve insanlara temas etme ihtiyacını gördük. Bu etkinliği de bu yüzden hayata geçirdik. Hepsi memnun. Gençleştiklerini, daha iyi hissettiklerini, daha sağlıklı olduklarını söylüyorlar. 3-4 etkinliğimize gelen kadın bireyleri gözlemlediğimizde, daha dinç ve mutlu görüyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)