“Yurttaşın sorunu mecliste konuşulmuyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Yurttaşın sorunu mecliste konuşulmuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir “Çocuklarımızı okullarda doyuramıyoruz, emeklimizi doyuramıyoruz, memurun maaşı erimiş, bugün milyonlarca insan mahkeme kapılarında, barınma sorununu çözemiyoruz. Bunların hiçbiri mecliste konuşulmuyor. Bunlar sarayda konuşulmuyorsa, mecliste konuşulmuyorsa nerede konuşulacak?” dedi.

“Yurttaşın sorunu mecliste konuşulmuyor”


ELVAN KONUK

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de yaptığı konuşmada emekli, memur ve işçinin yüksek enflasyon karşısında günden güne fakirleştiğini vurguladı.

Başarır, “Merkez Bankası Başkanı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda uyguladıkları para politikasını anlattı. Belli ki Sayın Cumhurbaşkanının ‘Faiz sebepse, enflasyon sonuç’ tezini unutturmak istiyor. Ama bu uygulamanın faturasını sokakta, pazarda insanlar, emekli, işçi, öğrenci ödüyor. TÜİK bile enflasyonun yüzde 60’ın üzerine çıktığını söyledi. Yani emekliye ve memura verilen zamlar şuanda eridi. İlk kez bu hafta meclis çalışıyor. Bu parlamentonun görevi toplumun tüm kesimlerinin en temel sorunlarını çözmektir. Uluslararası anlaşmalar önemli konuşalım, ama neden emekli ve memurların maaşları, durumu, enflasyon karşısında ezilen kesimin halini konuşmuyoruz. Niye onun için de torba yasa içinde bir yasa gelmiyor?” dedi.

 

“EMEKLİNİN DURUMU BU MECLİS İÇİN UTANÇ MESELESİDİR”

 

Açlık sınırı 14 bin lira olduğunu hatırlatan Başarır, 7 bin 500 lira maaş alan milyonlarca emeklinin açlığa mahkum edildiğini söyledi.

Meclisin toplumun sorunlarına duyarsız kaldığını dile getiren Başarır,  “Bu durum meclis için de, saray için de, yönetim için de, iktidar için de bir utanç meselesidir. Bu hepimizin sorunudur. Bugün tüm gruptaki milletvekilleri biliyor ki 7 bin 500 lirayla bir emeklinin, bir ailenin geçinebilme şansı yok. Ama biz bugün bunu burada konuşmuyoruz. Biz CHP grubu olarak isterdik ki meclisi bununla açalım. Emekliyi, memuru, işçiyi, öğrenciyi bir parça rahatlatalım. Ama bunu yapmıyoruz. Neyi bekleyeceğiz, Ocak ayını. Ocak’a kadar insanlar yaşayabilecek mi? çocuklarımızı okullarda doyuramıyoruz, emeklimizi doyuramıyoruz, memurun maaşı erimiş, bugün milyonlarca insan mahkeme kapılarında, barınma sorununu çözemiyoruz. Bunların hiçbiri mecliste konuşulmuyor. Tüm gruplar önerge olarak bunları verdi. Bunları da kabul etmiyoruz. Bunlar sarayda konuşulmuyorsa, mecliste konuşulmuyorsa nerede konuşulacak?” diye konuştu.


  “Yurttaşın sorunu mecliste konuşulmuyor”