İnandık, kazandık | Güney Gazetesi Mersin

İnandık, kazandık

Kırmızı Lacivertlilerin teknik patronu Kızıltan lideri koltuğundan eden zaferi yorumladı:

İnandık, kazandık


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup 12. Hafta karşılaşmasında Vefa Group Vanspor’u 3-0 yenerek liderlikten eden Yeni Mersin İdman Yurdu’nda büyük sevinç yaşanıyor. Bu haftayı bay geçirecek Kırımızı Lacivertlilerde futbolculara cuma gününe kadar izin verildi.

Teknik Direktör Özcan Kızıltan, Güney’e yaptığı açıklamada, her geçen hafta gelişen etkili oyunları ile Afyon maçı ile başlayan galibiyet serilerinin Diyarbakır’da etkili ve güzel bir oyun ile devam ettiğini söyledi. Ardından 9 maç kazanmış grubun lideri Vanspor ile oynadıklarını ifade eden Kızıltan, “Bu maça diğerlerinde olduğu gibi çok iyi hazırlandık. Kazanacağımıza inanıyorduk. Rakibimizi çok iyi analiz ederek bütün olumlu taraflarını doğru kapatıp başından sonuna kadar rakibimize pozisyon vermeden çok net bir galibiyet aldık. 3-0 kazandık fakat daha farklı da kazanabilirdik” dedi.

 

 

HAKEME TEPKİ

Farklı kazanmalarına rağmen hakemin Oğuz Özden’in 5 dakikada sakatlandığı pozisyonda rakip oyuncuya doğrudan kırmızı kart göstermek yerine sarı kartla geçiştirmesinin herkesi şaşırttığını anlatan Kızıltan şunları söyledi: “Kırmızı kart gösterse idi maç daha farklı olabilirdi. Ömer Çakı’ya yapılan harekette de rakip futbolcuya kırmızı kart vermesi gerekirdi. Onu da es geçti. Maçta galip gelmemize rağmen ilk defa hakemlerle ilgili yorumda bulunuyorum. Özellikle 1,90 boyunda olan Oğuz’un kafasına gelen tekme gözüne veya başka bir yerine gelerek başka sağlık problemleri yaşatabilirdi. Tehlikeli bir durum olduğu için yorum yapıyorum. Muhteşem oynadık. Muhteşem bir galibiyet aldık.”

 

 

“ÇOK DAHA İYİSİNİ YAPABİLECEK GÜCÜMÜZ VAR”

Oyuncu, taraftar, teknik ekip ve yöneticilerine teşekkür eden Kızıltan şunları söyledi: “İyi yoldayız. Yolumuza devam ediyoruz, Bize güvensinler, desteklesinler. Çok daha iyisini yapabilecek gücümüz ve kalitemiz var. Yavaş yavaş sıralama olarak yükseliyoruz. Bu hafta bay olduğumuz için cuma gününe kadar futbolcularımıza izin verdik. Cuma günü yeniden antrenmanlarımız başlayacağız. Oyuncularımız bu izni hak etti.”

 

 

VALİ PEHLİVAN’DAN MİY’E DESTEK

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yeni Mersin İdman Yurdu’nun Vefa Group Vanspor’u 3-0 yendiği karşılaşmayı tribünden izleyerek destek verdi. Karşılaşmayı AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık ile birlikte izleyen Vali Pehlivan galibiyet sonrası yönetimi tebrik etti.