ÇBK seriye bağladı | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK seriye bağladı

Turuncu Lacivertliler Başantrenör Olcay Orak ile birlikte ligde ve Avrupa’da 4’te 4 yaptı

ÇBK seriye bağladı


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) 9. Hafta karşılaşmasında Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol’u 28 sayı farkla mağlup eden Mersin Çukurova Basketbol Kulübü’nde (ÇBK) büyük sevinç yaşanıyor. Başantrenör Olcay Orak’ın göreve gelmesinin ardından Avrupa’da Polkowice ve Bologno’yı yenip liderle puanları eşitleyen, KBSL’de ise Beşiktaş’ın ardından Toroslar Basketbolu mağlup ederek 4. sıraya yükselen ÇBK’da moraller düzeldi.

ÇBK Başantrenörü Olcay Orak Güney’e yaptığı açıklamada Antalya maçı öncesi Eurolig dahil 3 maçlık galibiyet serisi ile yollarına devam ettiklerini söyledi. Antalya maçının yukarı doğru gitmeleri ve lig sıralamasını ilgilendirdiği için önemli maçlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Orak, “Takımımızın KBSL’de 3 mağlubiyeti var. Bir daha kayıp yaşamamak için maça iyi konsantre olarak çıktık. Devresinde çok sayı atmamıza rağmen istemediğimiz kadar sayı yedik. Maçın 3 ve 4. periyodunda yaptığımız müdafaa ile farklı sonuca ulaştık. Alina Iagupova’nın ufak bir sakatlığı oldu. Bu nedenle maçın içinde onu oynatmadık. Diğer oyuncularımız çok konsantre bir şekilde sahada taktiklerimizi uygulayarak kazanmamıza yardımcı oldu. Göreve geldiğimizden beri Avrupa maçları ile birlikte 4 maçlık galibiyet serimiz oldu” dedi.

 

OYUNCULAR CUMA GÜNÜNE KADAR İZİNLİ

Kuanitra Holingsvorth, Sinem Ataş ve Derin Yaya’nın milli takım kampında olduğunu hatırlatan Orak şunları söyledi: “Milli maç nedeniyle Cuma gününe kadar oyuncularımıza izin verdik. Cuma günü tekrar toplanıp ondan sonra deplasmanda Kayseri maçımız var. Kayseri maçına kadar idman yapacağız. Oyuncularımızın performansı iyi. Sık sık maç yaptığımız için fazla antrenman yapamadık ancak Kayseri maçı öncesi üst üste 4-5 idman yapma fırsatımız olacak.”