Hakem iyi niyetli değildi | Güney Gazetesi Mersin

Hakem iyi niyetli değildi

Başı şişti, elmacık kemiği açıldı, boynu morardı. Rakip sarı kart görünce Mersinli Oğuz sitem ett:

Hakem iyi niyetli değildi


HASAN KÜÇÜK

Yeni Mersin İdman Yurdu’nun 3-0 kazandığı maçta Vefa Group Vansporlu oyuncu M. Ali Doğan’ın 8. dakikada Mersinli futbolcu Oğuz Özden’in yaralanması ile sonuçlanan uçan tekmesini hakemin sarı kartla geçiştirmesine yönelik tepkiler sürüyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler gündem olurken Mersin İdman Yurdu yönetimi yaptıkları açıklama ile hakeme tepki gösterdi. Açıklamada “Maç boyunca haksızca aleyhimize verdiği kararlarla maçı katletmeye çalışan hakemin, rakip futbolcunun uçan tekmesini sarı kartla geçiştirdiği pozisyon. TFF, MHK ve Türk futbol kamuoyunun takdirine arz ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Maçın ilk dakikalarında uçan tekme ile yaralanmasına rağmen sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan Oğuz Özden  de  Güney’e konuştu. Ortak topa kafa ile müdahale etmek isterken rakip futbolcunun koşarak geldiği için kendisinden önce davranarak uçan tekme ile topu önünden aldığını ifade eden Özden, “Bu normal bir ayak kaldırma değil. Resmen zıpladı. Kafama gelen kramponun alt tarafı ile acı içinde bir anda kendimi yerde buldum. Benim boyum 1.90 cm. Rakibin ayağı 1.90’a kadar çıkmış. Kafamın üstü sol tarafa doğru şişti. Elmacık kemiğimde açılma var. Boyun tarafından aşağı doğru kramponu indirdiği için orası yara bere içinde kaldı” dedi.

 

 

 

“KARŞILIĞI KIRMIZI KART OLMALI İDİ”

Kırmızı kart verir diye beklediği hakemin sarı kartı ile şoka girdiğini ifade eden Özden, “Bir ayak daha nereye kadar kalkacak. Futbolda bunun izahı yok. Ayak oraya kadar kalkıyorsa bu kırmızı karttır. Çok tehlikeli bir pozisyon. Gelip bakması lazım. Bakmadan sarı kartı çıkarıyorsun. Kartı çıkardıktan sonra hakem pişman oldu. Yanına gittim. Hareketin iyi niyetli olduğunu söyledi. Hocam bunun iyi niyeti mi var. Yüzüm açıldı dedim. Görmemiş olabilirsiniz. Kimse sahaya art niyetli çıkmaz sahaya. Herkes yapmayacağım, kırmızı kart yemeyeceğim diye çıkar. Herkes kazanmak için çıkar. Mağlup olmak için çıkmaz ama hakemin böyle bir cevap vermesi beni üzdü. Ben sahada çok iyi niyetliyimdir. Hakemin böyle demesi zoruma gitti” diye konuştu.

O maçta olduğu gibi şu an da maçlarda oynayabileceğini ifade eden Özden şunları söyledi: “Maça zaten yüzüm bantlı bir şekilde devam etmiştim. Daha önce 5 defa burnum kırılmasına rağmen maçlarımı tamamladım. Oyuncunun art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Oyuncu o hırsla o adrenalinle tutamamıştır kendini. Kimse bilerek isteyerek ayağını birinin ağzına sokmaz ama hakem iyi niyetli değildi bence. Federasyonun gereğini yapacağını düşünüyorum.”