MSK’nın teknik patronu hedefi iki kelimede özetledi: Süper Lig | Güney Gazetesi Mersin

MSK’nın teknik patronu hedefi iki kelimede özetledi: Süper Lig

MSK’nın teknik patronu hedefi iki kelimede özetledi: Süper Lig


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Basketbol Ligi 9. Hafta karşılaşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kâğıtspor’u 15 sayı farkla mağlup eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde (MSK) 2 hafta sonra gelen galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Semih Soğuksu’nun görevden ayrılmasının ardından Başantrenörlüğe getirilen Can Sevim ile çıktığı ilk maçını kazanan Carettalarda moraller yerine geldi.

MSK Başantrenörü Can Sevim, Güney’e yaptığı açıklamada, kazanmalarının güzel fakat henüz istedikleri seviyede olmadıklarını söyledi. Sistem kurmaya çalıştıklarını ifade eden Sevim şöyle devam etti: “Savunmada ve hücumda her şeye sil baştan başladık. O yüzden bu sistem oturana kadar kazanarak devam etmek bu işin bir parçası olacak. İkisini bir arada yürütmemiz lazım. 15 sayı farkla kazandığımız benimde ilk maçım olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kâğıtspor maçının ilk yarısında biraz bocalamalarımız oldu. Daha net oturmayan şeyler var.  Zaman içinde daha iyi olmak istiyoruz. İkinci yarıdaki savunmamızı tüm maçlara yaymamız gerekiyor. Bu takım ne için kuruldu ise o hedefle sonuna kadar gitmek zorunda. Biz şampiyonluk hedefi ile kurulmuş bir takımız.  Kendi sistemimizi ve oyun yapımızı kabul ettirerek kendi basketbolumuzla herkesi yenebileceğimizi göstereceğiz. Kimse bizi diğer çıkma adaylarından aşağı göremeyecek. Herkesin korktuğu çekindiği bir takım haline geleceğiz.”

 

“ENERJİYİ TARAFTARIMIZDAN ALACAĞIZ”

 

Takımda çok güzel bir ortamın bulunduğunu oyuncular arasındaki uyum ve arkadaşlığın üst seviyede olduğunu vurgulayan Sevim sözlerini şöyle noktaladı: “Bu durum hedefimize ulaşmada önemli etmen olacak. Hedefimiz bu sezon Süper Lig’e çıkmak. Yıllardır Mersin’de oturmuş bir spor kültürü var. Taraftar bunun çok önemli bir parçası. Taraftardan alacağımız enerjiye çok ihtiyacımız var. Öncelik olarak savunmayı ön plana çıkaracağız. Hücum bunu zaten takip edecektir. O enerjiyi taraftarımızdan almamız lazım. Biz daha iyi oynadıkça daha fazla maç kazandıkça onlarında bizi takip ve destekleri artacaktır. Şu dönemde taraftar olmazsa olmazımız. Bu takım süper lige çıkmak istiyorsa taraftar bizim en büyük gücümüz olmak zorunda.”