Çok güzel Gelişim | Güney Gazetesi Mersin

Çok güzel Gelişim

Ligde galibiyetle tanışan ÇBK Gelişim özgüven yükseltti

Çok güzel Gelişim


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 8. Hafta karşılaşmasında Çankırıspor Yükseliş’i 23 sayı farkla mağlup ederek bu sezon ilk galibiyetini alan Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Gelişim’de büyük sevinç yaşanıyor. Yabancı oyuncu transferi sonrasında gelen galibiyet moralleri yükseltti. ÇBK Gelişin salı günü deplasmanda aynı puana sahip Aslan Yol Burhaniye Belediyespor’u da yenerek çıkışını sürdürmek istiyor.

 

“OYUNCULARIMIZA ÖZGÜVEN GELDİ”

ÇBK Gelişim Başantrenörü Halil Demirbilek, son 3 maçta oyuncularının iyi bir gelişim gösterdiğini ifade ederek “Son 3 maçın 3 periyodunda kafa kafaya oynadığımız, bazılarında üstün olduğumuz dönemler oldu. Özellikle kırılma anlarında çok ciddi bir tecrübe ortaya çıktığı için maçları bu şekilde kaybettik. Son maç öncesi Kulüp Başkanımız Serdar Çevirgen  kariyeri üst düzeyde olan Danielle Adams’ı transfer etmişti. Bu oyuncularımızın gelişimi için mükemmel oldu. İhtiyaç olduğumuz bir pozisyondu. Onun gelmesi ile çocuklarımızın özgüveni geldi. Son maçta rakip takıma pota altında üstünlük sağladık. Doğal olarak bu da maçın sonuna yansıdı” dedi.

 

 

“BURHANİYE MAÇI İLE ÇIKIŞIMIZ SÜRECEK”

Bu hafta Burhaniye deplasmanına gideceklerini belirten Demirbilek şunları söyledi: “Rakibimiz Süper Lig’e çıkma parolası ile kurulmuş ciddi bütçelere sahip bir takım. Kadrosunda Süper Lig tecrübesinde oyuncular var. Bizim buradaki en önemli amacımız A takımımıza güçlü Türk oyuncu yetiştirmek ve milli takıma hizmet etmek. Bu ana hedeften sapmayıp ligde de çıkış yapmak istiyoruz. Geçen hafta ilk galibiyetimizi alarak çıkışa başladık. Oyuncularımız gelişimi her geçen hafta artıyor. Konsantrasyonları iyi seviyede. Bu maçla birlikte çıkışımız devam edecek.”

 

“BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

7 maçlık mağlubiyet serisinin oyuncularını demoralize ettiğini hatırlatan Demirbilek şöyle devam etti:

“Doğal olarak ister istemez demoralize oluyorlar. Bu normal. Sonuçta maç kazanmaya alışkın bir grup. İl defa böyle bir seviyede oynadılar. Ama geçen hafta itibari ile özgüvenleri çok daha iyi. Önümüzdeki haftalarda çok daha iyi sevilerde olacağız. Mersinli basketbol severlerden maçlarımızı izlemelerini istiyoruz. Çünkü burada Mersin’in çocuklarının bulunduğu bir takımımız var. Seyir zevki güzel maçlar oynuyoruz. Bizi tribünlerde yalnız bırakmasınlar.”