Amatör Ligde neler oluyor? | Güney Gazetesi Mersin

Amatör Ligde neler oluyor?

Tarsus Belediyespor-Huzurkent Belediyespor maçı ‘saha çizgisi yetersiz’ gerekçesiyle ikinci kez ertelendi

Amatör Ligde neler oluyor?


HASAN KÜÇÜK

Mersin 1. Amatör Küme B Grubunda geçen hafta saha çizgisi yetersiz olduğu için ertelenen maç aynı gerekçe ile tekrar ertelendi.

Mersin 1. Amatör Küme B Grubu’nda Tarsus Belediyespor ile Huzurkent Belediyespor arasında 100. Yıl Faruk Sodan Sahası’nda 29 Ekim’de oynanması gereken 6. Hafta karşılaşması saha çizgisi yetersiz olduğu gerekçesi ile ertelenmişti. İki takım erteleme maçı için 8 Kasım’da aynı sahada yeniden buluştu. Hakem maç öncesi sahada yaptığı kontrollerde saha çizgisinin yetersiz olduğu gerekçesi ile karşılaşmayı tekrar erteledi. Huzurkentspor Kulüp Başkanı Murat Sarıkaya, “Tarsus Belediyesi ile oynayacağımız maç daha önce çizgi sorunundan ertelenmişti. 8 Kasım’da oynayacağımız erteleme maçı aynı sorundan yeniden iptal edildi. Biz bir sürü masraf yapıyoruz. Maça gidiyoruz. Sporcularımız çalışanlarımız o gün izin alıyor yevmiyeleri kesiliyor. Maç için gidiyoruz, maç yapmadan geri geliyoruz” dedi.

“SORUMLU EV SAHİBİ TAKIM”

Saha çizgisinden ev sahibi takımın sorumlu olduğunu ifade eden Sarıkaya şunları söyledi: “Ev sahibi takım sahayı çizmesi lazım. Çizdiğini söylüyor. Hakem geliyor, Sen çizmişsin ama şuralar şuralar eksik diyor. Onlar o saatten sonra çizmeye çalışıyor. Hakem iptal ediyor. Bir gün önce sahayı çizmişler ve orada maç oynanmış. Kenar çizgiler belli oluyor ama ceza sahası içindeki çizgiler belli olmuyor. Çiğ yağıyor. İster istemez çizgiler gidiyor.”