“Göreve de devam edeceğiz, bu destekler de devam edecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Göreve de devam edeceğiz, bu destekler de devam edecek”

Tarsus’ta çiftçilerle bir araya gelen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, özellikle küçük çiftçilere ve kadın üreticilere destek verdiklerini belirterek “31 Mart 2024’te göreve devam edersek bu destekler de devam edecek. Göreve de devam edeceğiz bu destekler de devam edecek” dedi.

“Göreve de devam edeceğiz, bu destekler de devam edecek”


ABİDİN YAĞMUR


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta büyükbaş hayvan yetiştiricilerine mısır flake yem desteği törenine katıldı.

Burada çiftçilere seslenen Başkan Seçer, Tarım Bakanlığının desteklerinden genellikle büyük ölçekli işletmelerin yararlandığını, küçük üreticinin desteklerden faydalanamadığını söyledi.

Seçer, “Biz bir nebze olsun destek olmak istiyoruz. Hayat pahalı ama tarımda girdi fiyatları daha da pahalı. Mazot pahalı, gübre pahalı, ilaç pahalı, hayvan yemi pahalı, sera naylonu pahalı. Pahalı da pahalı. Her şey pahalı. Böyle olunca da çiftçi para kazanamıyor. Desteklemek lazım. Biz de destekliyoruz. Desteklemeye de devam edeceğiz. 31 Mart 2024’te göreve devam edersek bu destekler de devam edecek. Göreve de devam edeceğiz bu destekler de devam edecek” dedi.

 

KADIN ÜRETİCİYİ DESTEKLİYORUZ

 

Seçer, “Küçük üreticiye destek veriyoruz ama özellikle kadın üreticiye destek veriyoruz. Kadınlar başımızın tacı. Kadınlar üretsin, kadınlar kazansın.  Kadınlar ayaklarının üzerinde dursun. Kocası dahil kimseye muhtaç olmasın istiyoruz” diye konuştu.

 

“HALK İÇİN ÇALIŞAN BELEDİYEYİZ”

 

Hayat pahalılığı ve girdi maliyetlerindeki yükseklik dikkate alındığında, çiftçiye verilen bu desteklerin öneminin anlaşılacağını kaydeden Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu destekler küçük gibi görülebilir ama küçük üreticiler için, paraya kazanca ihtiyacı olanlar için büyük desteklerdir. Tok acın halinden anlamaz misali. İhtiyacı var adamın çalışacak, üretecek. Devlet sosyal olacak. Belediye sosyal olacak. Belediye başkanı tüccar değildir. Ticaret adamı değildir. Halka yardımcı olacak. Gelen parayı halk için harcayacak. Mersin sahilleri hep rant bölgesidir. Şimdi pırıl pırıl. Tertemiz. Çeşit çeşit kafeler var. Kime ait? Belediyeye ait. Belediye demek halk demek. Bizim anlayışımız bu. Halk için çalışan belediyeler.”