Tarsus tatsız tuzsuz | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus tatsız tuzsuz

İlkem Yapı, 9 maçta 8. mağlubiyetini aldı

Tarsus tatsız tuzsuz


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) 10. Hafta karşılaşmasında galibiyet umuduyla çıktığı Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor’a 4 sayı farkla mağlup olan İlkem Yapı Tarsusspor’da büyük üzüntü yaşanıyor. 9 maçta 8. mağlubiyetini alarak 10 puanla 14. sırada ki yerini koruyan Tarsuslu perilerde moraller bozuk.

İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu Güney’e yaptığı açıklamada İzmit maçına çok iyi başladıklarını söyledi.  İyi gidip 31-21 önde iken hakemin bir basketlerini 24 saniye dolduğu gerekçesi ile vermediğini ifade eden Secerlioğlu “Oradan üzerine 3 sayı yedik. Bütün dengemizi bozdu. Sonra kayıtlara baktığımızda bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı. Devreyi 41-40 önde bitirdik. 3. periyodda bocalama süreci geçirdik. Maçın sonunda yakamaya çalıştık. Eksik oyuncularımız, Cave’in 5 faul alarak dışarı çıkmasına rotasyondaki oyuncularımızın yetersizliği de eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu” dedi.

 

 

“ŞANSIZLIKLARI ATLATAMIYORUZ”

4 yabancılı sistem olan Süper Lig’de bir yabancı eksik olunca masanın bir ayağının eksik kaldığını vurgulayan Secerlioğlu, “ Kısmetsizlikler yakamızı bırakmıyor. Hep eksik çıkıyoruz. Sezon başında WNBA’de oynayan oyuncumuz gelmedi eksik başladık. Castty Reed belinden sakatlandı onu göndermek zorunda kaldık. Yerine yenisi geldi ancak bu defa Nina Bogicevic sakatlandı. Bir türlü aksilikleri, şanssızlıkları atlatamıyoruz ama mücadeleye devam edeceğiz”   

 

“HATAY’DA KESİN GALİP GELMEMİZ LAZIM”

KBSL’de istedikleri sonucu alamayan İlkem Yapı Tarsusspor, 11. Hafta karşılaşmasında pazar günü hiç galibiyeti bulunmayan Hatay Büyükşehir Belediyespor’a konuk olacak. Hatay Merkez Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’te başlayacak ve Youtube/TBF TV’den canlı yayınlanacak.

Hatay’a kesin galibiyet parolası ile gideceklerini anlatan Secerlioğlu “ Hatay’ın henüz galibiyeti yok. Hatay maçını kazanıp önümüzdeki hafta oynayacağımız Botaş maçı bizim için final niteliğinde olacak. Botaş 1 galibiyet önümüzde. Bu maçı da kazanınca 3 galibiyete yükseliyoruz. Üst sıralara doğru gitme umudumuz artıyor” diye konuştu.