Bilgilerini yarıştırdılar, hediyeleri kazandılar | Güney Gazetesi Mersin

Bilgilerini yarıştırdılar, hediyeleri kazandılar

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim gören LGS öğrencileri arasında ‘Bilgi Yarışması’ heyecanı yaşandı. 18 kurs merkezinden 54 öğrencinin katıldığı yarışmada; birinci Mithatpaşa Kurs Merkezi oldu.

Bilgilerini yarıştırdılar, hediyeleri kazandılar



Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yarışmada masaları belirlemek için kura çekimini, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz yaptı. Gökayaz, masaları dolaşarak tüm öğrencilere başarılar diledi. Başlangıç ziliyle heyecanın başladığı yarışmada; Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, şube müdürleri ve kurs merkezi öğretmenleri de öğrencileri yalnız bırakmadı. Salonu dolduran öğrenciler alkış ve tezahüratlarla arkadaşlarına destek verirken, coşkulu bir heyecan yaşandı.

 

ÖĞRENCİLER BİLGİLERİNİ YARIŞTIRDI

 

Yüzlerce öğrencinin izlediği yarışmada; Anamur, Aydıncık, Bahçe, Bozyazı,  Çilek, Erdemli, Eskiömerli, Gülnar, Hal, Halkkent, Kazanlı, Mithatpaşa, Mut, Özgürlük, Silifke, Turgut Türkalp, Turgutreis ve Yenice LGS Kurs Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler yer aldı.

3’er öğrenciden oluşan 18 grubun yarıştığı yarışmada öğrencilere; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, İngilizce ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanından 14 soru soruldu. Soruları eşit derecede doğru yanıtlayan kurs merkezlerine 5 yedek soru daha soruldu. Kıyasıya ve tatlı bir rekabetin yaşandığı bilgi yarışmasında, yarışan öğrencilerin de izleyen öğrencilerin de coşkusu hiç bitmedi.

 

DERECEYE GİRENLERE HEDİYELERİ VERİLDİ

 

Birinci olan Mithatpaşa Kurs Merkezi öğrencilerine ödül olarak tablet hediye edildi. Halkkent Kurs Merkezi ise ikinciliği elde ederek, bluetooth kulak üstü kulaklık kazandı. Turgut Türkalp Kurs Merkezi ile Eskiömerli Kurs Merkezi ise yedek soruları da eşit yanıtlayarak beraberliği sürdürdü. Turgut Türkalp Kurs Merkezi kura çekiminde şanslı çıktı ve üçüncülüğü elde ederek kulaklık kazandı. Yarışmaya katılma cesareti gösteren tüm öğrencilere de kablolu kulaklık hediye edildi. (Haber Merkezi)