Gelişim’de büyük değişim | Güney Gazetesi Mersin

Gelişim’de büyük değişim

Kadınlar Basketbol Ligi’nde 4’te 4 yapan ÇBK Gelişim emin adımlarla ilerliyor

Gelişim’de büyük değişim


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) Danilo's Pizza Bursa Antspor’u 8, Basketbol Gençler Ligi’nde de (BGL) Bursa Uludağ Basketbol’u 40 sayı farkla mağlup eden Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Gelişim Takımı’nda büyük sevinç yaşanıyor. TKBL’de galibiyet serisini 4 maça, BGL’de ise 4 maçta 3 galibiyet alarak ivme yakalayan Mersin ekibinde yüzler gülüyor.

ÇBK Gelişim Başantrenörü Halil Demirbilek, iki ligde mücadele eden takımlarının TKBL’de Cumartesi günü Bursa Antspor’u mağlup etmesinin ardından BGL’de ise Bursa Uludağ’ı farklı yendiklerini hatırlattı.   

KBSL’da galibiyet serilerini 4 maça çıkardıklarını ifade eden Demirbilek, “Yabancı oyuncumuz Danielle Adams takıma katıldıktan sonra diğer oyuncularımız hem bireysel hem takım olarak ciddi olarak seviye atladı. Üst üste aldığımız 4 galibiyet bunun göstergesi. Pota altında bize çok ciddi katkı yapan yabancı oyuncumuzun dış şut özelliğinin de olması bizi çok rahatlattı. Adams’ın gelmesi ile birlikte kendi oyuncularımızın da özgüveni arttı. Maç kazanmak önemli ama bizim burada hedefimiz Türk kadın basketboluna oyuncular yetiştirmek. Oyuncularımızı kazanarak geldiği zaman A takımda o özgüvenle yıllarca oynayacaklar. Bu bizi mutlu ediyor. Şu anda her şey iyi gidiyor. Her geçen hafta daha iyi seviyede olmak istiyoruz. Pota altında ribaunt üstünlüğümüz olmaya başlayınca çocukların hepsinin özgüveni geldi. Kendi yaş grupları ile oynadıkları turnuvalarda bunlar yaptıkları şeylerdi. Ancak KBSL’de seviye farklı. Kendilerinden 15-20 yaş büyüklere karşı oynuyorlar. Kolay değil. Oyuncularımız ister istemez biraz tecrübesizlikleri de oldu. Gün geçtikçe kendilerini gelmeye başladı” dedi.

 

 

ADAMS İÇİN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Danielle Adams’ın mükemmel bir NBA, kolej kariyeri olan karakter anlamında süper bir oyuncu olduğunu vurgulayan Demirbilek “Oyuncularımızın gelişimine çok destek oluyor. Çok iyi bir insan. Bizim gibi organizasyonlar bu tarz oyuncuları alırken en önemli özellikle karakterine dikkat ediyoruz. Burada Kulüp Başkanımız Serdar Çevirgen’in bize çok büyük desteği oldu. Onun sayesinde bu oyuncuyu transfer edebildik” diye konuştu.

 

BGL’DE DE SERİ YAKALADIK

KBSL’nin yanında takımlarının aynı zamanda Basketbol Gençler Ligi’nde de mücadele ettiğini hatırlatan Demirbilek şunları söyledi: “Takımımız burada da galibiyet serisini sürdürüyor. Orada da çok iyi seviyedeyiz. Pazartesi günü de o Gençler Ligi’nde Beşiktaş ile maçımız var”