Milletvekili Koca, Tarsus Devlet Hastanesi’yle<br>ilgili o iddiaları meclise taşıdı | Güney Gazetesi Mersin

Milletvekili Koca, Tarsus Devlet Hastanesi’yle
ilgili o iddiaları meclise taşıdı

HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, Tarsus Devlet Hastanesi’nde çocuk birimindeki hasta odalarında kaloriferlerin yanmadığı ve çocukların tedavilerine soğuk odalarda devam ettiği iddialarıyla ilgili meclise soru önergesi verdi. Milletvekili Koca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Söz konusu hastanenin denetimi esnasında bu sorun tespit edilmiş midir? Edilmişse bakanlığınızın ne gibi tedbirleri olmuştur?” diye sordu.

Milletvekili Koca, Tarsus Devlet Hastanesi’yle<br>ilgili o iddiaları meclise taşıdı


ELVAN KONUK

HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, Tarsus Devlet Hastanesi’ndeki ısınma sorununu meclise taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya Tarsus Devlet Hastanesi hakkında soru önergesi veren Koca, “Vekili bulunduğum Mersin ilinin Tarsus ilçesindeki Tarsus Devlet Hastanesi’nde, hasta yakınlarıyla yaptığımız görüşmelerde çocuk biriminde yatan çocuk hastaların odalarında kaloriferlerin yanmadığı, ısıtıcı klimaların olmadığı, çocukların tedavilerine soğuk odalarda devam ettiği tarafımıza bildirilmiştir” dedi.

Söz konusu sorunun 2019’dan beri devam ettiğinin iddia edildiğini dile getiren Koca, “Öte yandan yine aynı hastanenin personeli ile yaptığımız görüşmede hastane yönetiminin hastane personeline yönelik mobbing uyguladığını, hastane personelinin dilekçe hakkının engellendiğini, evrak kayıt birimine “gelen dilekçelerin hastane yönetimine sorulmadan işleme alınmaması” talimatı verildiği ifade edilmiştir” ifadelerini kullandı.

 Hastane ile ilgili mobbing iddialarına da dikkat çeken Koca, şu soruları sordu:

Tarsus Devlet Hastanesi’ndeki çocuk biriminde yatan hastaların ısınma sorunu ne zamandan beri devam etmektedir? Bu konuda hastane yönetiminin 2019’dan beri bu sorunu çözmediği iddiası doğru mudur?

Söz konusu hastanenin denetimi esnasında bu sorun tespit edilmiş midir? Edilmişse bakanlığınızın ne gibi tedbirleri olmuştur?

Hastane yönetiminin hastane personeline yönelik mobbing iddialarıyla ilgili bakanlığınızın bir incelemesi var mıdır? Yoksa bu konuda bir adım atacak mısınız?

Hastane evrak kayıt personeline dilekçeyle başvuru hakkının engellenmesine yönelik iddialarla ilgili bakanlığınızın bir incelemesi olacak mıdır?