Fikri Sağlar Büyükşehir aday adayı oldu | Güney Gazetesi Mersin

Fikri Sağlar Büyükşehir aday adayı oldu

Eski Kültür ve Devlet Bakanı CHP’li Fikri Sağlar, Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu duyurdu.

Fikri Sağlar Büyükşehir aday adayı oldu



Geçen hafta CHP lideri Özgür Özel ile de görüşen Fikri Sağlar, daha önce yaptığı açıklamada önseçim çağrısında bulunmuş ve önseçim olması durumunda kendisinin de aday adayı olacağını söylemişti.

Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu CHP Genel Merkezine yaptı.

Fikri Sağlar, başvurusu sonrasında yaptığı açıklamada "Mersin'den çok yoğun talep geldi ve adaylık başvurusunu yaptım. Mersin çok önemli bir kent. Türkiye’nin geleceği için de farklı ve etkili bir kent olmalı. HEDEP ve İYİ Parti’nin Mersin’de aday çıkarması CHP’yi de etkileyecek. Bu nedenle bütün kesimlerden oy alabilecek bir adaya ihtiyaç var ve amaç herkesi kucaklamak olmalı" dedi.

Sosyal medya hesaplarından da Mersinlilere seslenen Fikri Sağlar, “Mersinliler, huzur ve güven içinde çağdaş bir kentte yaşamak için, hizmete, mutluluğa ve barışa ulaşmak gerekir. Böyle bir kente sahip olmak adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığımı koydum.  Birlikte özgür, güzel ve refah içinde bir şehirde yaşamak hepimizin hakkı.   Sizlere güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 40 yıldır siyasette bulunan Fikri Sağlar, Halkçı Parti, SHP ve CHP’den 4 dönem Milletvekilliği yaptı. Koalisyon hükümetlerinde de Kültür Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi de olan Sağlar 2004 seçimlerinde CHP’li Macit Özcan’ın karşısında SHP’nin Büyükşehir adayı olmuş ancak seçilememişti.  (Haber Merkezi)