“Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” | Güney Gazetesi Mersin

“Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar”

“Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi” Millî Eğitim Müdürlüklerinde görevli proje koordinatörleri toplantısı Antalya’da gerçekleşti.

“Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar”



Millî Eğitim Bakanlığı ve OPET iş birliği ile Türkiye genelindeki yaklaşık 75 bin okulda hijyen ve temizlik konusundaki farkındalığı artırmak üzere yürütülen “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi” kapsamında Proje Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı temsilcileri ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün yanı sıra Türkiye’nin 81 ilinden öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, projenin saha uygulamalarına ilişkin bilgilendirmeler yapılırken, İyi Uygulamalar Yarışması değerlendirme sürecinde etkin bir rol alacak Proje Koordinatörleri ile sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirme kriterlerine ilişkin bir grup çalışması yapıldı.

 

TÜM OKULLAR KATILABİLİR

 

Bu yılın sonunda proje eğitim materyallerinin Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden erişime açılmasının ardından Türkiye genelindeki tüm resmî okullarda görev yapan öğretmenler, öğrencileri ile birlikte oluşturdukları proje ekipleriyle ödüllü “İyi Uygulamalar Yarışması”na başvuru yapabilecek. Yarışma, 2023-2024 eğitim öğretim yılında tüm ülke genelinde resmî okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerinde görev yapan öğretmenlerin hijyen temalı uygulamalarını kapsayacak.

Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi ile okul öncesinden ortaöğretime kadar her düzeyde öğrenim gören öğrenciler, öğretmen, okul yöneticileri, okul destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konularında farkındalığın artırılması, öğretmenler tarafından okul ve çevresine yönelik yeni ve yaratıcı uygulamaların geliştirilmesi ve iyi uygulama örneklerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması amaçlanıyor. (Haber Merkezi)