Mersin’den Özbekistan’a akademik köprü | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’den Özbekistan’a akademik köprü

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan’ın 2-6 Ekim 2023 tarihlerinde Özbekistan Taşkent’te Alfraganus Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Bir Yol Bir Kuşak: Göç, Turizm ve Ekonomi Politik” konulu uluslararası kongreye katılımı sonrası  başlayan iş birlikleri yeni bir aşamaya giriyor.

Mersin’den Özbekistan’a akademik köprü


Taşkent Devlet Dünya Dilleri Üniversitesi’ni temsilen Dünya Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gulnoz Khalliyeva ve Yardımcısı Doç. Dr. Bahor Turayeva MEÜ’yü ziyaret etti ve Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ile görüşme imkanı buldu. Görüşmede, birlikte gerçekleştirilebilecek bilimsel çalışmalar ve faaliyetler üzerinde duruldu. Bu doğrultuda Türk Devletleri Teşkilatı’nın (Türk Keneşi) almış olduğu ‘Ortak Alfabe’ çalışmaları kararı kapsamında faaliyetler gerçekleştirilmesi hususu ile ilgili yol haritası belirlendi.

Ziyaret kapsamında, MEÜ ile Özbekistan’ın Perfect Üniversitesi arasında ortak projeler üretilmesi amacıyla akademik iş birliği protokolü de imzalandı. (Haber Merkezi)