Periler ışıldıyor | Güney Gazetesi Mersin

Periler ışıldıyor

Galibiyet serisini 2 maça çıkaran İlkem Yapı Tarsus’ta moral süper

Periler ışıldıyor


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Başantrenör Cihat Barış Akgün’ün göreve gelmesinin ardından geçen haftaki Nesibe Aydın galibiyetinin ardından hafta sonu da Emlak Konut’u yenip 2’de 2 yaparak bu sezon 4’ncü galibiyetine ulaşan İlkem Yapı Tarsus’ta büyük sevinç yaşanıyor.

İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Cihat Barış Akgün, Güney’e yaptığı açıklamada, iki maçı kazanmalarının çok değerli olduğunu ifade ederek “Bu galibiyetler takımın motivasyonu için önemli idi. Son hafta bizle aynı pozisyonda olan 4 takımda kazandı. O yüzden biz kaybetseydik çok kötü olurdu. Kazanarak en azından onlarla aramızdaki mesafenin açılmasını önledik. Şimdi önümüzdeki dönem 3 tane zorlu maç var. Hafta sonu evimizde Beşiktaş’ı ağırlayacağız. Ondan sonra deplasmanda Antalya Toroslar deplasmanı ve ardından Kayseri ile evimizde oynayacağız. Bu maçlardan iyi şekilde çıkmamız lazım. Beşiktaş iyi takım. Antalya kendi evinde iyi. Kayseri bu sıralar çok iyi oynamıyorlar ama güçlü bir kadrosu var. Bu seriden en iyi şekilde çıkmamız lazım ki lige tutunma çabamız anlam kazansın” ifadelerini kullandı.

 

“SEYİRCİMİZE KAVUŞMAK İSTİYORUZ”

Maçları kazanmalarının oyuncularının kariyerleri açısından da önemli olduğunu vurgulayan Akgün şunları söyledi: “İlkem Yapı oyunculara karşı bütün sorumluğunu yerine getiriyor. Yavaş yavaş seyircinin de geldiğini görüyorum.  Amaç önümüzdeki yıl Tarsus’a geri dönmek. O salonu doldurarak oynamak. Bu bizim için çok değerli. Oyuncularımız bunun farkında. İnşaallah sonu iyi olur. Tarsus’ta 2 bin kişilik seyirci önünde oynamak yerine maçları Mersin’de seyircisiz oynamak bizi olumsuz etkiliyor. İlerleyen dönemlerde belki Tarsus’tan otobüs felan kalkarda kendimize bir atmosfer oluşturabiliriz. Yetkililerden de Tarsus’taki salonun bir an önce tadilatının tamamlanmasını istiyoruz.”