​​​​​​​ “83 milyon, 1 milyonluk<br>mutlu azınlığı doyuruyor” | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​ “83 milyon, 1 milyonluk
mutlu azınlığı doyuruyor”

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, TBMM Genel Kurulu’nda yüksek enflasyonun emekçilerde, gençlerde, kadınlarda ve çocuklarda yarattığı yıkıma değindi. Son yıllarda ‘yoksulluk intiharı’ denilen bir kavramın oluştuğuna dikkat çeken Koca, “Ne yazık ki siyasi iktidar 83 milyona 1 milyonluk mutlu azınlığı doyurma politikalarını reva görüyor” dedi.

​​​​​​​ “83 milyon, 1 milyonluk<br>mutlu azınlığı doyuruyor”


ELVAN KONUK

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, TBMM Genel Kurulu’nda derinleşen yoksulluğa dikkat çekti. Koca, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk bütçesi AKP-MHP oy çoğunluğuyla bu meclisten geçmiş oldu. İktidarın Türkiye Yüzyılı Vizyonu dediği kara vizyona yaraşır bir şekilde, Türkiye Yüzyılı Vizyonu dediği yoksulluk açlık vizyonuna yaraşır bir şekilde kara bir bütçe kabul edildi bu mecliste. Cumhuriyet tarihinin en derin yoksulluğunu yaşadığımız bir dönemde kabul edildi üstelik” dedi.

 

“SİZ PEK GÖRMEZSİNİZ AMA BU ÜLKEDE DERİN BİR YOKSULLUK GERÇEĞİ VAR”

 

Saadet Partisi’nin ‘fahiş enflasyonun ortaya çıkarttığı maddi manevi zararların araştırılması önergesi’ üzerine söz aldığını söyleyen Koca, “Ama ne yazık ki siyasi iktidar 83 milyona 1 milyonluk mutlu azınlığı doyurma politikalarını reva görüyor. Açıkça ifade etmek gerekir ki geldiğimiz aşamada AKP ve küçük ortağı MHP bu ülke için bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Bu ülke için yaşamsal bir tehdit haline gelmiştir. Kamudan aldığınız ballı ihalelerle zenginleşen iktidar şürekâsı olarak 3-5 maaş alan ve gül gibi yaşayıp giden iktidar vekilleri temsilcileri olarak siz halka tepeden baktığınız o sırça köşklerinizden pek bilmezsiniz, pek görmezsiniz ama bu ülkede derin bir yoksulluk gerçeği var” ifadelerini kullandı.

 

“İKTİDARIN SERMAYE MERKEZLİ POLİTİKALARINI YURTTAŞLAR CANLARIYLA ÖDÜYOR”

 

Türkiye’de kadın yoksulluğu ve çocuk yoksulluğu gerçeğinin olduğunu belirten Koca, “Bu ülkede bugün gelinen noktada yoksulluk intiharları diye bir gerçeklik türemiş durumda. Öyle ki siz iktidara geldiğinizden beri 2002 yılından bugüne resmi rakamlara göre 65 bin 545 kişi intihar etmiş. Devasa bir ölüm gerçeğinden söz ediyorum. En fazla intihar eden yaş aralığına baktığımız zaman 20-34 yaş aralığını görüyoruz.  Gençler yaşamlarına son veriyorlar, çünkü gençlerin katili oldunuz. Gençlerin hayallerini geleceklerini çaldınız. Kurduğunuz bu düzen gençleri ölüme sürükledi. İktidarın sermaye merkezli politikalarını yurttaşlar canlarıyla, kanlarıyla ödüyor. Ölümü çaresizlik içerisinde bir çare olarak görüyorlar. Asgari ücretle çalışan herkes yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşamaya mahkum ediliyor. Yoksulluk kadermiş gibi davranıyorsunuz ama yoksul doğulmaz, yoksullaşılır, daha doğrusu yoksullaştırılır. Kimse yoksulluğu tercih etmez” ifadelerini kullandı.


  ​​​​​​​ “83 milyon, 1 milyonluk
mutlu azınlığı doyuruyor”