Minikbüs ile öğrenciler hem geziyor hem öğreniyor | Güney Gazetesi Mersin

Minikbüs ile öğrenciler hem geziyor hem öğreniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte belirlenen okulların öğrencileri, ‘Minikbüs Projesi’ kapsamında hafta içi her gün bir geziyle hem eğleniyor, hem de öğreniyor. Öğrenciler proje kapsamında; Macit Özcan Spor Kompleksi, ören yerleri, müze ve sinemanın yanı sıra, Tarsus Doğa Parkı’nı ve Halkkent’te bulunan Engelsiz Yaşam Birimi’ni gezme şansı yakalıyor. Keyifli bir hafta geçiren öğrenciler kültürel faaliyetler ile eğlenirken, spor faaliyetleri ile hem sağlıklı bir gün geçiriyor hem de sporu severken bilinçleniyor.

Minikbüs ile öğrenciler hem geziyor hem öğreniyor



Projenin 2. yılında olduklarını kaydeden Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Ceyda Dinçer, Milli Eğitim Müdürlüğü (MEB) ile yapılan protokol kapsamında, etkinliklere devam ettiklerini söyledi. Haftanın 5 günü 5 farklı lokasyonda öğrencilere unutulmaz bir hafta geçirttiklerini kaydeden Dinçer, Macit Özcan Spor Kompleksi’nde öğrencilere sportif faaliyetlerin tanıtımını yaparken, eş zamanlı olarak 4 farklı noktada etkinliklerin devam ettiğini söyledi. 

 

 “YIL BOYUNCA DEVAM EDEN KAPSAMLI BİR PROJE”

 

Sosyal Hizmet Uzmanı Ceyda Dinçer, bir grubun ise Halkkent’te bulunan Engelsiz Yaşam Birimi’nde eğitim aldığını kaydetti.

Projenin amacından bahseden Dinçer, “Projemizin odağında, öğrencinin sosyal-kültürel gelişimi olduğu için, yoğun bir etkinlik programımız olduğundan bahsedebiliriz. Amacımız, dönem başında programa aldığımız öğrencinin dönem sonuna gelindiğinde planlanan bütün etkinliklere katılarak kültür, sanat, spor gibi alanlarda deneyim sahibi olması ve verilen eğitimlerle gelişiminin desteklenmesidir. Bu yüzden Minikbüs projesi tek seferlik bir gezi programı değil, yıl boyunca devam eden kapsamlı bir organizasyondur” sözlerine yer verdi. Dinçer, 2023 itibariyle 4 bin 388 öğrencinin geziyi tamamladığını belirterek, “Mart ayı itibariyle 2. etabımıza başlayacağız” dedi. (Haber Merkezi)