Mersin’de forma savaşı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de forma savaşı

Kırmızı lacivertliler ikinci yarı hazırlıklarını günde çift idman yaparak sürdürüyor. Kızıltan: Hak eden formayı kapar

 Mersin’de forma savaşı


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta ilk yarıyı 33 puan ile 5. sırada tamamlayan Yeni Mersin İdman Yurdu’nun ikinci yarı hazırlık kampı yoğun bir şekilde sürüyor. Mersin İdman Yurdu tesislerinde yılbaşı olmasına rağmen ara verilmeyen çalışmalar günde çift idmanla devam ediyor. Teknik Direktör Özcan Kızıltan yönetimindeki çalışmalarda oyuncular bar taraftan güç çalışması, diğer yandan da teknik ve taktik çalışması yapıyor. Yeni Mersin İdman Yurdu 3. Lig ekibi Osmaniyespor ile ilki hafta sonu deplasmanda 2 hazırlık maçı yapacak.

Teknik Direktör Özcan Kızıltan, Muhsin Hergeleci’nin sunduğu sosyal medya üzerinden yayın yapan Santra programına açıklamalarda bulundu.  

Mersin’i en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını ve nerede görev yaptıklarının farkında olduklarını ifade ederek “MİY’in mazisini iyi bilen insanlarız. Kimse merak etmesin biz MİY’e kendi ailemiz gibi kendi çocuklarımız gibi özen gösteriyoruz. Takımın buralara gelmesinde ekibimizin çok önemli katkısı var. Büyük özveri gösteriyoruz” dedi.

 

 

“CHRİS DAVİD İLE İLGİLİ OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Takında son dönemlerde az forma şansı bulabilen Chris David ile aralarında olumsuz bir durumunun bulunmadığını anlatan Kızıltan, “Takımımızdaki her oyuncu gibi oda önemli bir oyuncumuzdur. Bizim evladımızdır. Geçen sene şampiyonlukta çok katkısı olmuştur. Bu seneki süreçte sezon başında Chris ile başladık fakat ilerleyen süreçte takımımızın orta sahadaki performansında onu geçenler oldu. Ömer Önder, Yasin Elmas, Ferhan Evren gibi. Birazda şöyle oldu. Chris’in oynadığı pozisyonda da rakibe baskı yapan bir oyuncu tercihinde bulunduk. Bunu Ferhan’la yaptık. Bunu daha sonra Baran ile yaptık. Chris o özellikte değil. Oyun kurucu. Skora katkı sunuyor ama süre alamamak onu biraz moral olarak etkiledi. Bu forma soyunma odasında asılı. Biz vermiyoruz anlar kendileri o formayı alıyor. Süre alamadığı için moral çöküntüsü ile zaman zaman bunu vücut diline yansıttı. Ama bizde duygusallık yok. Ben duygusalım ama işimde duygusal değilim. Hak edene formayı vermeyi ilke edinmiş biriyim. Her oyuncunun ekmeği para kazanmaktır. Para almaları için şartları vardır. Hak edeni oynatmazsam hakkını gasp etmiş olurum.  Parasını gasp etmiş olurum. Allah’tan korkarım kimsenin hakkını yemem” diye konuştu.

 

“ÖN KENAR VE SAĞ BEKE OYUNCU ALABİLİRİZ”

 

Kızıltan, transferle ilgili şunları söyledi: “İhtiyacımız olan ön kenara bir tane oyuncu istiyoruz. Şartlar uyarsa. Mevcut kadroyu mutsuz edecek bir durum oluşursa bu oyuncuların üzülmesini istemem. Şartları elimizdeki kadroya göre uydurmak zorundayız. Onların mutsuz edilmemesi lazım. Çocuklar çok büyük özveri ile bu takımı buraya getirdi. En iyi savunmalardan birine sahibiz.  Sağ bek alternatifimiz yok. Sefa Durmuş’a bir alternatif olabilir. Onun için genç, kontenjana takılmayan bekleyince morali bozulmayan iş başa düşünce oynayabilecek genç bir oyuncu almakta fazda var.”