MESKİ enerjisini güneşten aldı | Güney Gazetesi Mersin

MESKİ enerjisini güneşten aldı

Yenilenebilir enerjiyi en verimli şekilde kullanmaya devam eden MESKİ, Enerji Verimliliği Haftası’nda enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettiği enerji tasarrufuna dikkat çekti. Temiz enerji oranını artırmayı hedefleyen MESKİ,  Güneş Enerji Santralleri (GES) ve Biyogaz Enerji Santrallerinden, 66 bin hanenin bir aylık elektrik ihtiyacına eşdeğer, yaklaşık 10 milyon kWh enerji üretti.

MESKİ enerjisini güneşten aldı


Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden MESKİ, tasarruf sağlamak ve enerji verimliliği gerçekleştirmek amacıyla Toroslar, Tarsus ve Yenişehir ilçelerinde bulunan su depolarındaki enerji tüketimlerinin tamamına yakınını, 2.82 MWp gücündeki Çatı Tipi Güneş Enerji Santrallerinden karşılıyor. Kullanışlı, yenilenebilir, tasarruflu ve temiz enerji oranını artırmayı amaçlayan MESKİ, 2 adet atık su arıtma tesisinin enerjisini ise 2 bin 700 kW kurulu gücü bulunan Biyogaz Enerji Santralleri ile karşılıyor.

2023 yılında yenilenebilir enerjiden karşıladığı yaklaşık 10 milyon kWh elektriği kritik tesislerinde kullanan MESKİ, bir yılda yaklaşık 66 bin hanenin bir aylık elektrik ihtiyacına (1 hanenin aylık tüketimi 150 kWh olarak esas alındı) eşdeğer elektrik enerjisi üretti. Üretilen enerji ile toplam 4 bin 866 ton karbondioksit salınımının engellenmesi sayesinde de, 11 bin 840 ağacın hayatı kurtarılmış oldu.(Haber Merkezi)