‘Mey-hane(ci)ler’ sanatseverlerin beğenisine sunuldu | Güney Gazetesi Mersin

‘Mey-hane(ci)ler’ sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Demir, “Mey-hane(ci)ler” temalı sergisini Ankara’dan sonra Mersinli sanatseverlerin beğenisine sundu.

‘Mey-hane(ci)ler’ sanatseverlerin beğenisine sunuldu


İçel Sanat Kulübü’nde açılan sergide, sanatçının 7 şehir (Mersin, Adana, Antalya, Bodrum, Ankara, İstanbul, Ordu) 33 meyhanede ağırlıklı olarak 2022 yılında çektiği 47 fotoğraf yer alıyor.

Fotoğraf dostları ve sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği sergi, 20 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

“Mey-hane(ci)ler” başlıklı çalışma, sanatçının bugüne değin açmış olduğu temalı 3’üncü sergi. Ali Rıza Demir, daha önce “Oto Sanayi” ve “Pullu Kadınlar” temalı çalışmaları sanatseverlerle buluşturmuş, farklı bakış açısıyla dikkatleri çekmişti.

Şubat ayında Adana’ya taşınması planlanan “Mey-hane(ci)ler” çalışmasını Demir şöyle özetliyor:

“Meyhane, akşamcının dertlenip, içlendiği; aşkın, şevkin, hüznün harman olup birbirine karıştığı yerdir. Üst üste dolup boşalan kadeh demek, insanoğlunun kendi içinde bulamadığı neşe ve hazzı dışından tedarik etmesi demektir. Mest olmak ayıklığın yükünü hafifletmektir.

İçkiye kimileri dost gibi yaklaşır, kimi sevdalı gibi. Kimine “Kerem” olur kadehler, kiminin “Aslı”sıdır taparcasına… Kimine ışıl ışıl bir dünya sunar, matı parlak gösterir, ölüyü diri, alı mor. ‘Amacım bir iki kadeh içerek neşelenmek, kurtulmak üzüntüden’ dedirten harman yerini fotoğraflarla anlatmaktı, anlattım.” (Haber Merkezi)