Aydıncık susuz kaldı | Güney Gazetesi Mersin

Aydıncık susuz kaldı

Geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel nedeniyle Aydıncık’ın içme suyunun karşılandığı Soğuksu taştı. İçme suyu kaynağı sel sularıyla kirlendiği için bölgede içme suyu sıkıntısı başladı. 48 saati aşkın süredir susuz kaldıklarını belirten bölge halkı suyun hangi gün ve saatte verileceğine yönelik resmi makamların açıklama yapmasını bekliyor.

Aydıncık susuz kaldı


İLKAY ADALIOĞLU

Aydıncık’ın içme suyunun karşılandığı Soğuksu’yun taşması nedeniyle ilçe susuz kaldı. Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİK-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şimşek, resmi makamlardan en kısa sürede açıklama beklediklerini belirterek sorunun tekrar yaşanmaması için önlem alınması çağrısında bulundu.

Bölge halkı adına konuşan Şimşek, “Aydıncık İlçe Merkezine nedeni ne olursa olsun 48 saati aşkın süredir içme suyu verilmemesine yönelik resmi makamlardan bir açıklama yapılmaması kabul edilemez. Doğal afet boyutundaki yağışlar sonucunda su şebekesinin kaynağının bulanması nedeniyle belirli bir süre içme suyu kesintisine gidilmesi makul karşılanabilir. Su analizleri sonucu eğer uygun değilse şebekeye bu suyun verilmemesi de haklı bir gerekçe olabilir. Ancak, bir Kent bu kadar uzun süre susuz kalamayacağına göre; geçici de olsa nasıl çözümler planlandığının, bu planlamalar doğrultusunda hangi gün ve saatte su verilmesine başlanacağına yönelik en azından resmi bir bilgilendirmeyi bu halk hak ediyor, diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“SU BİRKAÇ GÜN VERİLMEYECEK”

 

CHP Aydıncık İlçe Başkanı Eyüp Arslan Sürmeli, “Yaşamış olduğumuz sel felaketinden sonra su kaynağımız bulanık akmaktadır. Bu suyun salgın hastalıkları tetikleme ihtimali olduğu için yetkililerimiz suyun birkaç gün verilemeyeceğini bildirdiler. Temiz su kaynağını faaliyete almak için çalışmalarımız hemen başlatıldı. En kısa sürede yeni temiz kaynağımızdan su Aydıncık halkı ile buluşturulacaktır. Anlayışınız için şimdiden çok teşekkür ediyoruz” şeklinde paylaşım yaptı.