Bozdoğan adaylıkta kararlı | Güney Gazetesi Mersin

Bozdoğan adaylıkta kararlı

 “Anket sonuçlarından aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz”

Bozdoğan adaylıkta kararlı


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, katıldığı canlı yayın programında “7 partiden teklif aldım, sadece anket sonuçlarını beklediğimi ve süreci de halkımla beraber devam ettireceğimi söyledim.  Halkıma göre karar vereceğim. Halkıma teşekkür ediyorum. Bu yıl kentime verdiğim hizmette 36. yılım. Bir insanın verdiği hizmet ne kadar kaliteli olursa ne kadar çağdaş, şeffaf olursa yeni nesil belediyeciliği varsa yolu da değerli oluyor.  Anket sonuçlarında görüyoruz ki tekrar kazanacağız. Halkıma 5 yıl daha hizmet edebilmek için elimden gelen çabayı göstereceğim. Halkım ne isterse onun yanındayım. Yerel seçim sürecinde bu yaşananlar sadece Tarsus’un adaylarını zor duruma sokmadı, Mersin Büyükşehir’in adaylarını da zora sokan bir süreçti. Bir sorulur danışılır. Büyükşehir belediye başkanının birlikte çalışabileceği olayda en azından bilgi verirsiniz ama bunu da yapmamışlar. Siyasetin saygı içinde olması lazım. Demokratik bir parti, özgürlükçü bir partiye yakışan budur, ama kendi içimizde bile muhalefete dayanmadığımız zaman ortaya çıkan tablo gerçekten halka zarar verir” dedi.

 

“EKMEK FABRİKASI TARSUS’TA 200 YIL DEVAMI SAĞLANACAK ÇOK ÖNEMLİ TESİS”

 

Başkan Bozdoğan halkın hizmetine sunulmak üzere açılışı gerçekleştirilecek olan Halk Ekmek Fabrikasına değinerek, “Tarsus’taki diğer ekmek fırınımız 40 bin, zorlayınca 55 bine kadar ekmek çıkartıyordu. Yeni fabrikamızla ayda 2 milyon ekmek çıkaracağız. Türkiye’nin en ucuz ekmeğini veriyoruz. Tüm makinaları 1 yıl önceden aldım, ödedim şimdi 3 katını verince alamıyorsun.  Sürekli gidip inceleme yapıyoruz ve pırıl pırıl tertemiz bir yer oldu.  Tarsus’ta 200 yıl devamı sağlanacak çok önemli tesis. Ekmek hizmetimizden kentteki vatandaşlarımız faydalanabiliyordu ama köydekiler faydalanamıyordu, ucuz alamıyordu. Ramazan Ayı’nda ekmek fiyatı yine en ucuzu olacak. Askıda ekmek de devam edecek. Tüm köylere ekmeği ulaştıracağız, halkımızın enflasyonda belediye olarak cebinde parası kalsın diye çalışıyoruz” dedi.

 

 

“ETÜT MERKEZLERİMİZ VAR, TIKLIM TIKLIM DOLU”

 

Açılan etüt merkezlerine yoğun bir talebin olduğunu dile getiren Başkan Bozdoğan “Etüt merkezlerimiz var, tıklım tıklım dolu. Zübeyde Hanım Yaşam Merkezimizde öğrenciler koridorlarda ders çalışıyor. O kadar mutlu olduğum bir tablo var ki. Öğrencilerimizin günlük çorbalarının verilmesini sağlıyoruz. 43 tane doktor odası yapıldı. Bunun yanında yaptığımız ASM’ler, Sağlık Bakanlığının görevi. Düşünün dünyada ve Türkiye’de olmayan İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yerleşkesini yapıyoruz. Gerçekten sosyal demokrat bir insanın en fazla değer vermesi gereken alan bu. İnsanını yaşatacaksın ki devlet yaşasın. Sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir işçi yoksa o insanlarla ne başarılabilir.” dedi.

 

“BENİM YAPTIĞIM TEK ŞEY HALKIM İÇİN ÇALIŞMAK, HİZMET VERMEK”

 

Bütün hizmetlerini halkı için yaptığını vurgulayan Başkan Bozdoğan, “Atık su bedelini almayan bir belediye başka yerde var mı? Türkiye’de tek Tarsus Belediyesi var. 350 milyon TL vatandaşın cebinde kalıyor. Atık su bedelini merkezi hükümete bağlı olan belediyeler bile başaramıyor ama Tarsus Belediyesi bunu başardı.  Tarsus’ta hayalden daha fazla aslında başarmamız gereken şeyler var.  Halkımızın özellikle bilgili, donanımlı olması ve o bilgi donanım içerisinde sorgulayan bir toplum olması benim en çok arzuladığım. Düşünün, yargılayan bir insan değil, sorgulayan bir insan. Benim yaptığım tek şey halkım için çalışmak, hizmet vermek. Halkımdan aldığımda halka vermek. Bana ne verdiyse halkım kütüphane açtım. Ne verdiyse okul yaptım. Benim bir kendime ait dairem yok. Kendime ait evim yok, arabam yok. Ben öyle bir insan değilim.” diye ifade etti. (Haber Merkezi)