“Mut’a kadın eli değecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Mut’a kadın eli değecek”

CHP Mut Belediye Başkan adayı Gülsüm Kevser, 4 dönemdir sosyal demokrat belediyeciliğe hasret kalan Mut’un birçok alanda geride kaldığını belirterek “20 yıldır süren bir hasretimiz var. Sosyal demokrat belediyecilikle Mut’u buluşturmak istiyorum” dedi.  Seçilmesi durumunda Mut’un ilk kadın belediye başkanı olacağına değinen Gülsüm Kevser, “Ben kooperatifçilik mantığıyla özdeşleşmiş bir belediyecilik yapmak istiyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yaptığı sosyal belediyecilik örnekleri önümüzde. Onları Mut Belediyesinde de uygulamak istiyorum” dedi.

“Mut’a kadın eli değecek”


ABİDİN YAĞMUR

53 yaşında mali müşavir Gülsüm Kevser, 2008 yılından bu yana Mut’ta kadın örgütlenmesi, kooperatif ve üretici birlikleri örgütlenmesinde rol alıyor. Şimdilerde Mut Üretici Birliğinin Başkanlığını sürdüren Gülsüm Kevser, yerel seçimler öncesinde siyasete de atıldı ve CHP’nin Mut Belediye Başkan adayı olarak büyük bir sürprize imza attı. Gülsüm Kevser, seçimlerden de başarıyla çıkmayı ve Mut’un ilk kadın belediye başkanı olmayı hedefliyor.

2008 yılında Mut Kadınlar Dayanışma Kulübü adı altında bir dayanışma ağı oluşturduğunu anlatan Gülsüm Kevser, 17 bin kişiye ulaşan bu ağın daha sonra Mut Kadın Kooperatifine öncülük ettiğini söyledi.

Gülsüm Kevser, “Kooperatifçilikte kısa zamanda kurumsallaştık. 60 çeşit ürün ürettik. Fuarlara katıldık. Üretici pazarlarına katıldık. Bu konularda eğitimler alarak kendimizi geliştirdik. Kadın Kooperatifiyle yaptığımız başarılı işlerden sonra üretici birliği fikri doğdu. Mersin Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle, Mut Ziraat Odası, Mut Ticaret ve Sanayi Odası ile Mut Esnaf Odasının da ortak olduğu bir Üretici Birliği kurduk. Birliğin ikinci dönem başkanlığını yaptım. Yaklaşık bin üyemiz var. Üreticiyle tüketici arasındaki fiyat makasını daraltmak adına çalışmalar yapıyoruz. Biz tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir ilçeyiz. Ürünümüzün para etmesi, girdi maliyetlerimizin azalması için çalışmalar yapıyoruz.  Dünya Bankasının da desteklediği bir proje kapsamında 7 köyün orta noktasında, çalışanların yüzde 80’inin kadınlar olacağı bir zeytin işleme tesisi kuracağız. Ayrıca Çukurova Kalkınma Ajansının desteğiyle 60 yöresel ürünün üretilip pazarlanacağı bir tesis kuracağız. İnşallah belediye başkanı olarak bu tesisin açılışını yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“HER EVDEN BİR OY ALACAĞIMA İNANIYORUM”

 

Yerel seçimlerde iddialı olduğunu, seçimi kazanacağına inandığını kaydeden Gülsüm Kevser sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mut 4 dönemdir CHP tarafından yönetilmiyor. Başka partiler tarafından yönetiliyor ve çağın çok gerisindeyiz. Bütün alanlarda geride kaldı. Sokaklardan tutun park problemi, kadınlar, trafik problemi, üreticilerin sorunları, Mut’un tanıtılması her alanda geride kaldık. Bir avuç aktivist, Mut’u seven bir avuç insan senelerdir Mut için bir şeyler yapmaya çalışırız. Kapılara gidip reddedile reddedile sonun da ben Mut için, kadınlar için çalınan o kapı olmaya karar verdim. Kadınların sesi olmaya karar verdim. Biz zaten kadınlar arasında parti gözetmeksizin bir birlik, beraberlik kurduk. Ben 10 yıldır sahalardayım ve Mut’ta girmediğim ev yok. Her evde bir oyum olduğuna inanıyorum. 15 yıldır süren bir hasretimiz var. Sosyal demokrat belediyecilikle Mut’u artık buluşturmak istiyorum.  Vahap Seçer’in yaptığımı sosyal belediyecilik örnekleri önümüzde. Onları Mut Belediyesinde de uygulamak, üzerine başka projeler de eklemek amacındayım. En büyük projelerimizden biri şu: Atıl durumdaki arazileri ekip elde edilen ürünleri kooperatiflerde değerlendirmek. Ben kooperatifçilik mantığıyla özdeşleşmiş bir belediyecilik yapmak istiyorum. Yapacağım ilk iş bir proje ekibi kurmak olacak. Toplumun her kesimini kucaklayan bir belediye olacağız. Kadın nezaketini artık Mut Belediyesine taşımak istiyorum.”