Bekledim de gelmedin! | Güney Gazetesi Mersin

Bekledim de gelmedin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Çukurova Havalimanının ocak ayında açılacağını söylemişti.  Ocak ayı bitti, havalimanı bu aya da yetişmedi.

Bekledim de gelmedin!


ABİDİN YAĞMUR

Tarsus’ta yapımı devam eden Çukurova Havalimanının temeli 2013 yılında atıldı. O tarihten bu yana AKP hükümetleri defalarca açılış tarihi sözü verdi ama havalimanı açılmadı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, havalimanının açılışı için ocak ayını işaret etti. Yarın ocak ayının son günü. Havalimanının açılışı bu aya da yetişmedi.

 

“MERSİN’E NEDEN AYRIMCILIK YAPILIYOR?”

 

Deva Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yılladır süren bu ertelemeleri meclis gündemine taşıdı. Ekmen, “Mersin Havalimanı bir türlü bitirilemeyen bir havalimanı. Aynı tarih dilimi içerisinde aynı dönemde söz verilen Ordu-Giresun Havalimanı deniz doldurularak 2015 yılında, İstanbul Havalimanı dere, tepe doldurularak 2018 yılında, Rize Havalimanı ise yine deniz doldurularak tamamlanmıştır. Mersin’e yapılan bu ihmalkarlık hatta ayrımcılığın sebebi nedir? Mersin havalimanı ne zaman açılacaktır?” dedi.