“Mersin halkının bir maceraya girmesine gerek yok” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin halkının bir maceraya girmesine gerek yok”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin halkının hizmete oy vereceğine inandığını söyledi

 “Mersin halkının bir maceraya girmesine gerek yok”


ABİDİN YAĞMUR

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 5 yıldır yaptıkları hizmetlerle belediyecilik alanındaki rüştünü gösterdiğini belirterek “Mersin halkının bir maceraya girmesine gerek yok. Gördüklerinden, aldığı hizmetlerden, yaşadıklarından bir değerlendirme yapacaktır. Ben eminim bu seçimde ideoloji değil, etnik köken değil, farklılıklar değil, farklı hassasiyetler değil; hizmet aşkı, azim, çalışma, alın teri kazanacak. Canı gönülden Mersin halkına hem inanıyorum hem güveniyorum” dedi. Pandemi, deprem gibi felaketlere rağmen hizmet ürettiklerine değinen Seçer, “Bu koşullar altında Mersin halkının memnuniyetini kazandık. Mersin halkı yaptıklarımızı gördü, kalbimizi gördü. İkinci 5 yılda neler yapmayız? Gelecek 5 yıl Mersin halkına çok daha güzel hizmetler yapacağız. Mersin’i çok daha güzel noktalara getireceğiz” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurdali Mahallesinin çehresini değiştirecek, mahalledeki çocuk, kadın ve gençlerin sosyal hayatını canlandıracak bir proje için ilk adımı attı. Kurdali Sosyal Yaşam ve Çocuk Gelişim Merkezinin temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin’de eşitsizliği ortadan kaldırdık. Artık hiçbir mahalle sakini, hiçbir muhtar şunu demiyor. Bu belediye başkanı var ya bu belediye başkanı, bizim mahallemize uğramıyor. Bu belediyenin araçları bizim mahallemize gelmiyor! Artık biz bunu Mersin’de tarihe karıştırdık. Senin siyasi görüşün ne, sen Mersin’e nereden geldin, senin mezhebin ne, meşrebin ne, etnik kökenin ne? Bu soruları yerin yedi kat dibine gördük. Biz göreve gelene kadar Mersin’in en büyük sorunu buydu. Bana soruyorlar, Mersin’de gerçekleştirdiğin en büyük projen ne? Diyorum ki Mersin huzurlu, Mersin gülüyor, Mersin kendinden emin. Artık Mersin’de yaşayanlar buraya nereden gelmiş olursa olsun, kökü kömeci nerede olursa olsun artık gururla ben Mersinliyim diyor. En büyük projem buydu. Her yere aynı hizmet. Eşit yurttaşlık hakkı. Hepimiz bu ülkenin yurttaşıyız. Hepimizin bu ülkenin her santiminde hakkı var. Hiçbir yurttaşım bir diğerinden üstün değildir. Hepimizin taşıdığı kimlik Türkiye Cumhuriyeti kimliğidir. Bayrağımız da ay yıldızlı ay bayraktır” ifadelerini kullandı.

 

“KURDALİ SOSYAL YAŞAM TESİSİ İÇİN 3 YIL UĞRAŞTIK”

 

Belediyelerin sadece yol yapan, bina yapan kurumlar olmadığına değinen Vahap Seçer, “Şehrinde yaşayan vatandaşın acısını da ıstırabını da bilir belediye başkanı. Vatandaşının varsa bir sorunu ona eğilir. Çocuğunun eğitim sorunu varsa yardımcı olur. Kreş sorunu varsa ona yardımcı olur. Acılı gününde onun yanında olur. Bizim belediyecilik anlayışımız bu. Bu bina kuru bir bina değil. Vatandaşın bu dertleriyle ilgileneceğimiz bir binanın temelini atacağız. 5 yıllık süremiz bitiyor. Zannetmeyin ki bu temel atma törenini seçim öncesine getirdik. Yaklaşık 3 yıldır uğraştık. Temel atması bugünlere denk geldi” dedi.

 

“MERSİN HALKI YAPTIKLARIMIZI GÖRDÜ, KALBİMİZİN İÇİNİ GÖRDÜ”

 

Seçim öncesin ucuz, siyasi göz boyama çabası içinde olmayacaklarını belirten Vahap Seçer, “Bize 2019 seçimlerinde oy veren de sağ olsun vermeyen de. İşte seçime gidiyoruz. Bize oy verecek olan da sağ olsun vermeyecek olan da sağ olsun. Hepsi bizim yurttaşımız. Bizim referansımız hizmet olarak 5 yıldır yaptıklarımız. Bizim referansımız söylediklerimiz, yaptıklarımız, uyguladıklarımız, kalbimiz. Mersin halkı bunu gördü. Yaptıklarımızı gördü, anlayışımızı gördü, kalbimizin ta içini gördü. Bize destek olan da sağ olsun olmayacak olan da sağ olsun. Hepsi bizim milletimizdir, bizim yurttaşımızdır” dedi.

 

“ZOR ŞARTLARDA BUNLARI YAPTIK. İKİNCİ 5 YILDA NELER YAPMAYIZ?”

 

Yerel seçim sürecinin demokratik olgunluk içinde, huzurlu şekilde geçmesini dileyen Vahap Seçer seçimler ve yeniden aday olmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Mutlaka diğer siyasi partilerin de adayları olacaktır. CHP’nin 2024 seçimlerinde aday gösterdiği isim de sizin belediye başkanınız mevcut görevdeki Vahap Seçer’dir. Hepimiz projelerimizi ortaya koyacağız. Ama bizim şöyle bir farkımız var. 5 yıldır zaten rüştümüzü ispat ettiysek ettik. Mersin halkının bir maceraya girmesine gerek yok. Gördüklerinden, aldığı hizmetlerden, yaşadıklarından bir değerlendirme yapacaktır. Ben eminim bu seçimde ideoloji değil, etnik köken değil, farklılıklar değil, farklı hassasiyetler değil, belediye seçimlerine gidiyoruz, hizmet aşkı, azim, çalışma, alın teri kazanacak. Ben çok eminim. Canı gönülden Mersin halkına hem inanıyorum hem güveniyorum. Seçimlere giderken halkımın desteğini istiyorum. Sizlere bir 5 yıl daha hizmet etmek için, ama daha deneyimli, daha ne yaptığını bilen bir süreç. Benim ilk dönemimdi belediye başkanlığında. Bunu da dikkate almanızı isterim. Pandemiden depreme kadar başımıza gelmeyen kalmadı. Bu koşullar altında biz Mersin halkına bu hizmetleri yaptık. Bu koşullar altında Mersin halkının memnuniyetini kazandık. İkinci 5 yılda neler yapmayız? Allah’ın izniyle bunu da başaracağız, seçimleri de kazanacağız. Gelecek 5 yıl Mersin halkına çok daha güzel hizmetler yapacağız. Mersin’i çok daha güzel noktalara getireceğiz.”