İş insanlarından kan bağışı çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

İş insanlarından kan bağışı çağrısı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu Sigortacılık Meslek Komitesi ile Mersin Sigorta Acenteleri Derneği (MESAD) Yönetimi, Kızılay’a kan bağışında bulundu. Meslektaşlarına kan bağışı çağrısında bulunan MESAD Başkanı Fahrettin Abeş, “Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kan bağışlayarak kendi sağlığınızı da koruyabilirsiniz” dedi.

İş insanlarından kan bağışı çağrısı


ELVAN KONUK

Türk Kızılay Mersin İl Merkezi Başkanı Dr. Levent Özbay ve Mersin İl Merkezi Yöneticisi Metin Benatmaca'yı ziyaret eden MTSO 30 No’lu Sigortacılık Meslek Komitesi ile MESAD Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Abeş, meslektaşlarına kan bağışı çağrısında bulundu.

Her yıl binlerce insanın bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybettiğine dikkat çeken Abeş, “Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye'de yıllık kan bağış oranının, nüfusun yüzde 1'i kadar olduğunu göstermektedir. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Kanın tek kaynağı insandır. Bu hayatı sıvının başka bir muadili yoktur. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eşdeğer tutulur. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kan bağışlayarak kendi sağlığınızı da koruyabilirsiniz” diye konuştu.