Gündelik işlere gidenler için ’Emek Evi’   | Güney Gazetesi Mersin

Gündelik işlere gidenler için ’Emek Evi’  

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 ay önce açılan ’Emek Evi’nde gündelik işlere gidenlerin sabah ve akşamları rahat bir ortamda bekleyerek dinlenmeleri amaçlanıyor.

Gündelik işlere gidenler için ’Emek Evi’  


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Emek Evi projesi hayata geçirildi. Akdeniz İlçesi’ne bağlı Şevket Sümer Mahallesi’ne açılan Emek Evi sayesinde, gündelik işlere giden işçilerin sabah işe giderken ve sabah iş dönüşü saatlerinde rahat bir ortamda beklemeleri ve dinlenmeleri amaçlanıyor.

Emek Evi’nden özellikle, tarım ve inşaat gibi alanlarda gündelik olarak çalışan vatandaşlar faydalanıyor. Hafta içi her gün 03.00 ile 10.00 saatleri arasında hizmet veren Emek Evi’nde işe giden vatandaşlara ücretsiz olarak çay ve çorba da ikram ediliyor. 2023 yılı Ağustos ayında hizmet vermeye başlayan Emek Evi’nden bugüne kadar toplam 2 bin 448 kişi faydalandı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Rıdvan Çiçek, Emek Evi’nin çalışan emekçiler için açılmış güzel bir mekân olduğunu dile getirerek, “Burası gece 03.00’te açılıyor ve gelen vatandaşlarımıza çorba ikramımız oluyor. Haftanın 5 günü de çay ikramımız oluyor. Çalışanlar buraya gelip kahvaltılarını yapabiliyor” dedi.

Emek Evi’ni kullanan vatandaşların oldukça memnun kaldığını ve uygulamanın çok sevildiğini aktaran Çiçek, “Kesinlikle çok güzel bir uygulama. Vatandaşlar da bu uygulamadan çok memnun ve çok güzel tepkiler alıyoruz” diye konuştu.

İşe gitmeden önce çalışan vatandaşların Emek Evi’ne uğrayıp kahvaltılarını yaptıklarını dile getiren Çiçek, “Günümüz koşullarında geçim gerçekten zor olduğu için vatandaşların parası cebinde kalmış oluyor. Bu hizmetten tüm vatandaşlarımız faydalanabilir. Burası gece 03.00’ten sabah 10.00’a kadar açık. Çorbamız ise sabah 05.00’ten 07.30’a kadar devam ediyor” sözlerine yer verdi. (Haber Merkezi)