Mersin’in keyfi gıcır | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in keyfi gıcır

1461 Trabzon FK’yı deplasmanda devirip sıralamada rakibinin üzerine çıkan Kırmızı Lacivertlilerde büyük sevinç var

Mersin’in keyfi gıcır


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig 27. Hafta karşılaşmasında 1461 Trabzonspor FK’yı 0-1 yenerek puanını 50’ye çıkararak 4. sıraya yükselen Yeni Mersin İdman Yurdu’nda büyük sevinç yaşanıyor. Galibiyeti getiren golü atan Onur Arı ve tartışmalı penaltıyı kurtaran kaleci Sertaç’a maçın kahramanı olurken taraftarlar iki futbolcuya sosyal medyadan övgüler yağdırdı.

Teknik Direktör Özcan Kızıltan, Güney’e yaptığı açıklamada, Karadeniz ekibi karşısında güzel bir şekilde galip gelerek 3 puan almalarının çok değerli olduğunu söyledi. Zor deplasmanda play-off grubunda yarıştıkları güçlü kadrosu olan 1461 Trabzon’dan 3 puan almanın çok önemli olduğunu vurgulayan Kızıltan şöyle devam etti: “Maçın tamamında çok iyi oynadık. Özellikle ilk yarı mükemmel oynadık ve golü de bulduk. Başka goller de bulabilirdik. Rakibe oynama şansı vermedik. İkinci yarıda iyi mücadele verdik. Rakip biraz geldi. Penaltı pozisyonu var. Tartışılabilir ağır bir karar. Sertaç’ın kurtardığı penaltı maçın kırılma anlarından biri oldu. Her ne kadar penaltı tartışılır olsa da Sertaç penaltıyı mükemmel bir şekilde kurtararak 3 puan almamıza önemli bir katkı sağladı. Daha önce evimizde Kırklareli maçında penaltı kurtarmıştı. Kalecimiz Sertaç hem penaltılar kurtararak hem maçlarda kalemizde güven verdi. Onur golü attı. Diğer oyuncularımız güzel oynayarak takımımız 3 puan almayı başardı. Oyuncularıma teşekkür ederim.”

Lig içinde kendilerine önemli katkıları olan Erdem Onur Beytaş’ın sakatlık, Fuat Bavuk’un ise cezalı olması nedeniyle bu maçta yer almadığını vurgulayan Kızıltan, “İlk 11’de yer verdiğimiz ve sonradan oyuna aldığımız bütün oyuncularımız ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Özverili, disiplinli, mükemmel oynadılar” dedi.

 

“EROK MAÇI AKŞAM SAATİNE ALINSIN” 

Kızıltan, Hatayspor-Fenerbahçe maçının cumartesi günü oynanacak olması nedeniyle Erokspor maçının cuma günü saat 14.00’e alınması ile ilgili şunları söyledi: “Sosyal medyada Erokspor maçının pazar günü oynanması isteniliyor. Ancak çarşamba günü Afyonspor ile deplasman maçımız var. Bizim normalde maçımız cumartesi günü idi ancak Hatay-Fenerbahçe maçı ile çakıştığı maçımız cuma gününe alındı. Pazar günü olursa çarşamba günkü maçı olumsuz etkileyebilir. Saat 14.00’te olmasının bizim bir sakıncası yok ama iş günü okul günü olduğu için taraftarlarımız için sıkıntı olabilir. Bu nedenle akşama alınırsa iyi olur çünkü taraftarımızın desteği bizim için önemli.”