Mersin limonu markalaşıyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersin limonu markalaşıyor

Gazeteci Fatih Alkar’ın hayali ve İş İnsanı Servet Özkaya’nın desteğiyle Mersin limonu Merlim markasıyla limonata olarak raflarda yerini alacak. 5 Mart itibariyle kent genelindeki bazı marketlerde satışı başlayacak olan Mersin limonatasıyla, hem dalında kalan narenciye ürünlerinin değerlendirilmesi hem de marka değer yaratmak amaçlanıyor.

Mersin limonu markalaşıyor


 

ELVAN KONUK

Mersinli Gazeteci Fatih Alkar ve İş İnsanı Servet Özkaya Merlim Mersin limonatası özütünü tanıttı. Gazeteci Alkar, “8 yıl önce çıkış noktamız; narenciye kenti Mersin’de neden Mersin markalı limonatamız yok? Geçen yıllar içerisinde bu işe kafa yormanın gereklilik olduğunu düşünmeye başladık. 2024’te Mersin’de limon rekoltesinin fazlalığı, maliyet artışı ve Pazar daralması gibi birçok etkenden ötürü limon dalında kaldı. Artık limonata ve türevleri fabrikasının gerekliliğinin herkes tarafından algılanmaya başladığını gördük. İş İnsanı Servet Özkaya ile Merlim Mersin limonatası özütü üretme kararı aldık” dedi.

Çekirdeğinden posasına kadar limon ve türevlerinin değerlendirileceğini belirten Alkar, “Mersin daha çok tanınacak, İstihdam artacak, limon ve narenciye ürünleri dalında kalmayacak. Marka değer ürünlerinin sayısı artacak. Ürünler 5 Mart’tan itibaren Çetinkaya, Alda, Lale Gıda, By Trileçe ve Sizin Catring’te satışa sunulacak” ifadelerini kullandı.

İş İnsanı Servet Özkaya, limonata ve narenciye ürünlerinin doğal olarak üretilmesi, ulusal ve uluslararası pazarlarda tüketilmesi için önceki dönemlerde girişimlerde bulunduklarını hatırlattı. Özkaya, “Buradaki tecrübemiz ve Pazar alanındaki bilgilerimiz ile AR-GE çalışmaları neticesinde böyle bir ürün elde etmiş olduk. Ürünümüz tamamen doğal, limonun suyu portakal suyu ve pancar şekerinden üretiliyor. Eksi 40 derecede dondurulduktan sonra eksi 18-20 derecesinde donuk olarak muhafaza ediliyor. Bu şekliyle 2 yıl raf ömrü var ve tüketileceği zaman çözündürüldükten sonra 1 / 4 oranında suyla karıştırılarak limonata haline gelmiş oluyor. Özellikle yaz aylarında çok tercih edilen bir ürün” diye konuştu.

Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz ise, “Narenciye ürünleriyle böyle bir çalışma yapılması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Son zamanlarda ülkemizde özellikle bölgemizde narenciye ürünlerimizin para etmediği ya da dalında kaldığı bir dönemde bölgemizde yetişen bu ürünlerin bir sanayi kuruluşu olarak meyve suyuna dönüşmesi bizim için çok önemli kabul ettiğimiz bir gelişme” diye konuştu.