Kadınlar 8 Mart’ta sokakta | Güney Gazetesi Mersin

Kadınlar 8 Mart’ta sokakta

Mersin Kadın Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın cinayetlerine, erkek ve devlet şiddetine, yoksulluğa ve kazanılmış haklarının gasp edilmesine karşı sokaklarda olacağını duyurdu.

Kadınlar 8 Mart’ta sokakta


İLKAY ADALIOĞLU

Mersin Kadın Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili açıklama yaptı.  Platform adına açıklamayı okuyan Gülbahar Güzel, “Erkek ve devlet şiddetine, kadın cinayetlerine, yoksulluğa, savaşa, doğa olaylarının katliama dönüştürülmesine, rant ve talan siyasetine karşı öfkemiz ve isyanımızla bu 8 Mart'ta da sokaklardayız. Mersin Kadın Platformu olarak bütün kadınları 8 Mart günü saat 19:30 da Kushimoto sokağına tüm coşkumuz ve öfkenizi ile davet ediyoruz” dedi.

Kadın katliamlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Güzel, “Bu yıl 8 Mart’a, yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilen binlerce kadının artan faturalar, barınma ve yaşam masraflarıyla açlığa terk edildiği, kadınların medeni kanun ve nafaka hakkı gibi kazanılmış haklarına saldırıların arttığı, LGBTİ+’lara yönelik şiddetin devlet eliyle körüklendiği, kadın işsizliğinin arttığı, savaş politikalarıyla militarizmin cesaretlendirildiği, göçmen kadınlara yönelik ırkçı saldırıların çoğaldığı koşullarda gidiyoruz. Depremde on binleri alınmayan önlemlerle enkaz altında katledenler, yüzbinlerce insanı göçük altında, göndermedikleri yardımlar sebebiyle ölüme terk etti. Halkı ölüme terk edenlerle, hayatlarımızı gasp edenlerle hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

Şiddeti, baskıyı, zorbalığı, faşizmi kadınları yıldırmak, sindirmek için kullananlara karşı feminist isyanla sokakta olacaklarını belirten Güzel, “Bu şiddet ve baskıyı bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinden, kadın özgürlük mücadelesi yürüten kadın kurumlarının kapatılmaya çalışılmasından, kadın kurumlarına ve iradesine atanan kayyımlardan, 25 Kasım’larda, 8 Mart’larda, 1 Mayıs’larda sokağa çıkan kadınların işkence edilerek gözaltına alınmasından tanıyoruz. Saldırılarla özgürlüklerimize göz dikenlerle hesaplaşacağız” şeklinde konuştu.