Aylık enflasyon verisinde TÜİK, ENAG’ı geçti | Güney Gazetesi Mersin

Aylık enflasyon verisinde TÜİK, ENAG’ı geçti

ENAG verilerine göre, aylık enflasyon Şubat ayında yüzde 4,32 arttı, yıllık enflasyon ise yüzde 121.98 oldu. ENAG’ın açıkladığı veriler ile TÜİK arasında uçurum var. TÜİK’e göre yıllık enflasyon beklentileri aşarak yüzde 67.07, aylık enflasyon ise 4.53 oldu. Aylık enflasyon verisinde TÜİK, ENAG’ı geçti.

Aylık enflasyon verisinde TÜİK, ENAG’ı geçti


Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Şubat ayında yüzde 4,32 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 121,98 olarak gerçekleşti.

ENAG, sağlık grubunda herhangi bir fiyat değişimi olmadığını belirtirken en yüksek fiyat artışının yüzde 10,5 ile 'çeşitli mal ve hizmetler' kaleminde gerçekleştiğini açıkladı.

TÜİK, de Şubat ayı enflasyon verilerini saat açıkladı. TÜİK'in açıkladığı rakamlar ile ENAG'ın açıkladığı veriler arasında uçurum var. Enflasyon şubat ayında beklentileri aşarak aylık bazda yüzde 4,53 yükseliş kaydetti. Enflasyon yıllık bazda ise 67,57'ye yükseldi.

 

İSTANBUL'UN ENFLASYONU

 

Öncü göstergeler de enflasyonda yükselişe işaret etti. İstanbul'un enflasyonu aylık bazda yüzde 4,07 artarken, yıllık yüzde 76,58'e yükseldi.

Türk-İş verilerine göre Ankara'da gıda harcamaları şubat ayında yüzde 8 arttı. Gıda harcamalarındaki değişim son 12 ay itibarıyla yüzde 72,49 olarak hesaplandı. (Haber Merkezi)