Amphora Müzesi’nde hayat var | Güney Gazetesi Mersin

Amphora Müzesi’nde hayat var

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı yine farkındalık yarattı. Taşuculuları, eğitim ve sinema etkinliğiyle Amphora Müzesinde buluşturdu.

Amphora Müzesi’nde hayat var


SADIK CİVELEK

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı, kültürel etkinlikleriyle farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Tarihi ve otantik Taşucu Arslan Eyce Amphora Müzesi bu kez Dr. G. Gülnaz Gültekin ve çektiği kısa filmlerle Türkiye ve yurt dışında adından bahsettiren Zülfü Gül’e ev sahipliği yaptı.

İlk etkinlikte Dr. G. Gülnaz Gültekin, “İyi His Eğitimleri” başlığı altında bilgi birikimi ve deneyimlerini paylaştı.

CANNES FİLM FESTİVALİNDE BİR TÜRK

 

Eğitimciliğinin yanında ilgi duyduğu sanat yolunda başarılı adımlar atan Mersin Fotoğraf Derneği üyesi Zülfü Gül, “Son Ağaç” ve “Yüksek Işıklar” adlı iki kısa film gösterimi gerçekleştirdi.

Cannes Film Festivali’ne davet edilen “Son Ağaç” adlı çalışması hakkında bilgiler veren Zülfü Gül, Cannes’daki izlenimlerini aktardı. Sanatçı, “Yüksek Işıklar” adlı belgeselini de izleyicilerle birlikte analiz etti.

Filmlerdeki farklı bakışıyla dikkat ve alkış toplayan Zülfü Gül, kısa filme yönelik düşüncelerini kaydetti, soruları yanıtladı.

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Eyce, Dr. G. Gülnaz Gültekin, sanatçı Zülfü Gül ve katılım gösteren gönül dostlarına teşekkür ederken, farkındalık yaratacak faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.