“Kadınlar başarıyı muhtarlık seçiminde yakalayacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Kadınlar başarıyı muhtarlık seçiminde yakalayacak”

Mersin’de mevcut 22 kadın muhtar hariç 65’in üzerinde kadın muhtar adayı olduğunu söyleyen KA.DER Mersin Şube Başkanı İlksen Sorguç Dinçer, “31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adaylığı ve meclis üyesi adaylıklarında kadınlar yine yok sayıldı. Biz artışı yalnızca kadın muhtar sayısında bekliyoruz. Hedefimiz 22 olan kadın muhtar sayısını 50’e çıkarmak” diye konuştu.

“Kadınlar başarıyı muhtarlık seçiminde yakalayacak”


ELVAN KONUK

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Şube Başkanı İlksen Sorguç Dinçer, 31 Mart yerel seçimlerinde Mersin’deki kadın adaylarla ilgili konuştu. CHP’nin Çamlıyayla ve Mut’tan, DEVA Partisi’nin Toroslar, Erdemli, Mut ve Aydıncık ilçelerinde kadın belediye başkan adayı gösterdiğini belirten Dinçer, “Meclis üyesi adaylıklarına baktığımızda ise bir önceki seçimden daha ileriye gidecek şekilde kadın meclis üyesi var diyemiyorum.  Kadın meclis üyesi adayı var ama seçilebilir yerde kadın aday yok.  2009 seçimlerinde meclis üyesi 18 kadın vardı, sonra 24 oldu, en son 37 seçilmiş kadın meclis üyesi var. Bu seçim 37’in çok üzerine çıkacağını zannetmiyorum” dedi.

 

“MERSİN’DE KADINLAR YİNE YOK SAYILDI”

 

Kadın muhtar sayısında Mersin’de yıllara göre bir artış olduğunu belirten Dinçer, “2009 seçimlerinde 4 kadın muhtar seçildi, 2014 seçiminde 9 muhtara çıktı, 805 toplam muhtar sayısı vardı, yüzde 100 artış sağlansa da ancak 9’u bulabiliyorsun. 2019 seçimlerinde KA.DER olarak siyaset okulu açmıştık, Mersin’den 10 kadın muhtar adayını Antalya’ya gönderdik. Gönderemediklerimize de KA.DER genel merkezden hocalarımızı Mersin’e getirdik.  O seçimde kadın muhtar sayısı 22’e çıktı, bu büyük başarı.  

31 Mart seçimlerine 22 asil seçilmiş kadın muhtar, 2 tane kadın aza muhtarla birlikte giriliyor. Ayrıca benimle temasa geçen kadın muhtar aday sayısı 65’i geçti.  22 hariç 65’in üzerinde kadın muhtar adayı var Mersin’de. Hepsi seçilemez belki ama hedefimiz 22’i 50’e çıkarmak.

Yerel seçimde Mersin’de yine kadınlar yok sayıldı. Bu yıl kadınlar muhtarlık seçiminde başarıyı yakalayacak. Artışı yalnızca kadın muhtar sayısında bekliyoruz” şeklinde konuştu.