Bu muhtar başka muhtar | Güney Gazetesi Mersin

Bu muhtar başka muhtar

Mersin’in kalbi Çamlıbel’i de içinde barındıran Kültür Mahallesi’nin muhtarı Ali Karadeniz, 31 Mart’ta güven tazelemek için tekrar aday oldu. Çalışkanlığı ve tarafsız hizmetiyle “taraflı tarafsız herkesin parmakla gösterdiği” Karadeniz’in yeni dönemdeki hedefi mahalleye yine tarafsız, yine adil hizmet; taziye evi, park ve spor alanları kazandırmak.

Bu muhtar başka muhtar


ELVAN KONUK

Mersin’in en gözde yerleşim yeri Çamlıbel’i de sınırları içinde barındıran Kültür Mahallesi’nin çalışkan muhtarı Ali Karadeniz, “Tarafsız hizmete devam” ilkesiyle 31 Mart’ta yapılacak seçimlere tekrar aday oldu.

Beş yıllık görev süresinde tarafsız ve adil hizmetleriyle taraflı tarafsız herkesin Mersin’de parmakla gösterdiği isim olan eski sporcu Ali Karadeniz, kendini, yaptıklarını ve yeni dönemdeki hedeflerini Güney’e anlattı,  “Açık Mikrofon”dan Kültür Mahallesi sakinlerine seslendi.

*

KENDİ AĞZINDAN KENDİSİ

 

“Doğma büyüme Çamlıbel’in çocuğuyum. Mersin’in yerlisiyim, tüm ailem bu muhitte dünyaya geldi.

31 Mart’ta seçilirsem ikinci dönemim olacak. Ben mahallem adına elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum.”

 

 

“NELER YAPTIM”

 

“Hayat pahalılığı had safhaya ulaştı. Gelenin gidenin haddi hesabı yok. Yanlış anlaşılmasın, durumu çok iyi olup da sonradan kötü duruma düşenler de bizden yardım talep ediyor.

Gıda yardımı yapıyoruz. Bazı sevdiğimiz büyüklerimiz, durumu iyi olan hayırsever insanlar bize geliyor bir şeyler veriyorlar. Onların verdiklerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.”

 

“İDMAN YURDU KALESİNDE İKİ SEZON”

 

İkinci dönemimde de yine özveriyle, yine tarafsız, yine adil çalışıp mahalleme en iyi şekilde hizmet edeceğim. Bunu zaten mahalleli çok iyi biliyor. Tekrar seçileceğime inanıyorum.

Mersin’de, bu mahallede bir geçmişim var. Ben geçmişte Mersin İdman Yurdu’nun kalesini iki sezon korudum, öncesinde de değişik takımlarda oynadım. Eski profesyonel futbolcuyum. Futbol hayatım 16 yaşında başladı, 36 yaşında bitti.

Sonrasında Mersin Limanı’nda çalıştım. Yaklaşık 28 senelik şirket hayatım var. Emekli olduktan sonra muhtarlık yapmaya başladım. Devam etmeyi istiyorum, mahalleme güveniyorum, yeniden muhtar olacağıma inanıyorum.

 

 

“ÇAMLIBEL PROJESİ”

 

“Güzel, butik bir mahalle Kültür Mahallesi. Fazla sorunu olmayan bir mahalle. Belediye Başkanlarımızın vaatleri var. O vaatlerin zamanla bu seçimden sonra yerine geleceğini düşünüyorum. Mesela vaatlerden bir tanesi Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlıbel Projesiydi. O projeyi hayata geçireceğini söylüyor başkanımız. Mutlaka geçirecek zaten, biz bu projeyi yaklaşık 3 yıldır bekliyoruz. Şu anda durdurulmuş vaziyette ama tamamlanacağına inanıyorum.

Muhtarlık binamızın da bulunduğu, herkesin bileceği tarifle Balıkçı Barınağı’nın olduğu yer Akdeniz Belediyemizin öncülüğünde Su Sporları Merkezi olarak düşünülüyor. Bu projeyi Cumhurbaşkanımız da onayladı. Seçimden sonra güzel şeyler olacağına inanıyorum.”

 

“SİYASET ÖTESİ”

 

“Mersin’in en güzel mahallelerinden birinin, Akdeniz ilçemizin merkezindeki Kültür Mahallesinin muhtarıyım. Bundan dolayı da çok mutluyum. Fakat muhtarlığım çok küçük, benim de çevrem geniş olduğu için gelenim gidenim çok oluyor. Belediyelerimizden mahallemize yakışacak bir muhtarlık binası yapılacağının sözünü aldım. Seçimi bekliyoruz, seçimlerden sonra bu vaatlerin yerine getirileceğini tahmin ediyorum.

Başkanlarımıza gelince… Şu anda mevcut başkanlarımızdan, Akdeniz Belediyesi ve Büyükşehir Belediyemizden çok memnunum. Gerçekten ne söyledilerse yapmaya bütün isteklerimizi yerine getirmeye çalışıyorlar. Mustafa Gültak Başkanımdan ve Vahap Seçer Başkanımdan çok memnunum, uyum içinde çalışıyoruz. Önümüzdeki seçimde kim seçilirse seçilsin, kim gelirse bizim başkanımız odur, ben de onların muhtarı olarak yola birlikte devam ederiz. Burada particilik, siyaset olmaz, yapmayız da zaten.”

 

 

PANDEMİ, DEPREM

 

“Muhtar seçilmemden sonra birkaç afetle karşılaştık. Bunlardan bir tanesi Pandemi dönemi. O dönemde Kaymakamlık, Sosyal Hizmetler, Akdeniz ve Büyükşehir Belediyeleri çok katkıda bulundu halkımıza. Ekmekten, gıda yardımından, her şeyden faydalandırdılar bizi. Biz ekmek dağıtımını muhtarlık azalarımla birlikte yaptık. Sağ olsun, emniyet mensuplarımız da çok yardımcı oldu. Zaten devamlı irtibat halindeydik.

Sonra büyük bir deprem felaketi yaşadık. Deprem felaketinden etkilenen illerden biri de Mersin oldu ve çok sayıda depremzede Mersin’e geldi. Yaklaşık 450 bin depremzede vardı Mersin’de o dönemde. Fakat şimdi yavaş yavaş gitmeye başladılar. Bunun yanında göçmenler var. Bizim mahalle eski bir mahalle olduğu için artık altyapı, üstyapı yetişmez oldu. Sağ olsun belediyeler buna rağmen özveriyle bize yardımcı olmaya çalışıyor. Özellikle MESKİ’den çok memnunuz. MESKİ altyapıyla ilgili özveriyle çalışıyor ve telefon açtığımız an en fazla iki üç saat içinde gelip işi tamamlıyor.

Belediyelerimiz deprem döneminde çok faydalı oldu, Mersin halkına ve özellikle depremzedelere. Çadırlar kuruldu, yemekler dağıtıldı. Burada Ortodoks kilisesi var, iki belediyemiz oraya da yetişti, yardımda bulundu. Birlikte, el ele, gücümüz yettiğince depremzedelere yardım ettik, devam ediyoruz. Biz belediyelerle mahalleli arasında köprü görevi görüyoruz.  Mahallem adına benimle muhatap oluyorlar ben de yukarılara bildiriyorum zaten. Muhtarlığımın ilk dönemi çok sıkıntılı oldu, pandemi, deprem. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak. Artık seçimin neticesini bekliyoruz. Seçimden sonra her şeyin daha güzel olacağını tahmin ediyorum.”

 

TAZİYE EVİ

 

“Muhtar olarak yapabileceğim işlerin vaadini verebilirim. Yapamayacağım şeylerle ilgili hayal kurmam. Mesela mahallemde taziye evi yok, hemen hemen bütün mahallelerde var fakat benim mahallemde yok. Çünkü belediyelerin arazisi yok, arsa yok. Onun için taziye evi yaptıramıyorum. Yine de bunun için uğraşacağım çünkü bu çok önemli. Ayrıca ara sokaklarda atıl yerler var, buralar park ya da spor sahası olarak değerlendirilebilir. Yeni dönemde bu konuların takipçisi olacağım.”